Ποια η τύχη της καταγγελίας στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από την Μ.Κ.Ο. «Ολυμπιακό Χωριό – Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη»;

«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον ημερήσιο τύπο, σειράς ανακοινώσεων του συλλόγου υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ., της ανακοίνωσης της διυπουργικής επιτροπής της 4ης Αυγούστου 2010 για την συγχώνευση του Ο.Ε.Κ στον ενιαίο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (Ε.Ο.Ε) αλλά και πληροφοριών που έφτασαν στην Μ.Κ.Ο. «Ολυμπιακό Χωριό – Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη» και προ του κινδύνου της πλήρους απαλλαγής των εργολάβων από τις υποχρεώσεις τους, κατατέθηκε την 5η Αυγούστου 2010 αναφορά – καταγγελία κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.»

Κατόπιν της καταγγελίας υπεβλήθη πολυσέλιδο υπόμνημα με πληθώρα στοιχείων στις 28.02.2011 από τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα της «Ολυμπιακό Χωριό – Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη» Μ.Κ.Ο. κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την καταγγελία της οργάνωσης της 05.08.2010.

Μεταξύ άλλων στα στοιχεία που κατατέθηκαν αναφέρονται εκτός των εκκρεμοτήτων και της πληθώρας των κακοτεχνιών, ουσιώδεις παραλείψεις και συμβατικές παρεκκλίσεις, ενώ σημείο αναφοράς αποτελούν οι προβλεφθείσες από τον νόμο συμπληρωματικές υποδομές, απαραίτητες για τη λειτουργία μιας νέας πόλης 10.000 κατοίκων, που αγνοήθηκαν και δεν κατασκευάστηκαν.

Τι έγινε τελικά με την πορεία της καταγγελίας;
Οι εκκαθαριστές τι απεφάνθησαν;
Τι συνέβη με τους εργολάβους και τις απαιτήσεις τους;
Που θα μετακυληθούν τα κόστη;

Αναπάντητα ερωτήματα όπως κι εκείνο της τύχης του κτιρίου της Μονής Βατοπεδίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.