Αντιμέτωποι με το κακούργημα της απιστίας βρίσκονται μέλη της διοίκησης της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ»

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της απιστίας βρίσκονται μέλη της διοίκησης της εταιρίας «Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ», μετά από την ποινική δίωξη, που ασκήθηκε εναντίον τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που αφορά παράνομες προσλήψεις το διάστημα 2009 – 2011, οι οποίες φέρονται ότι ζημίωσαν το δημόσιο με ποσό άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργούν γενικά για πεπραγμένα στο Ολυμπιακό Χωριό οι εισαγγελικές αρχές, οι ποινικές ευθύνες για τους κατηγορούμενους προέκυψαν από έκθεση του Εκλεκτικού Συνεδρίου και αφορούν στην αδικαιολόγητη πρόσληψη υπαλλήλων καθώς και στη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού Χωριού φέρονται ότι, μετά από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και αφού ολοκληρώθηκε η διανομή των ακινήτων του και πλέον δεν είχε λόγο ύπαρξης, προσέλαβαν το 2009 περίπου 10 άτομα,με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετέτρεψαν τις αρχικές συμβάσεις των δέκα υπαλλήλων και άλλων 35 ακόμη εργαζομένων, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να απορροφηθούν στη συνέχεια στο στενό δημόσιο τομέα.

Διαπιστώθηκε επίσης από την έρευνα, που διενήργησαν δύο εισαγγελείς πρωτοδικών ότι, σε μεγάλο ποσοστό οι συμβάσεις αυτές έληγαν σε χρόνο, που η εταιρία «Ολυμπιακό χωριό» δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο.
Με τον τρόπο αυτό όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατάφεραν να ενταχθούν παράνομα στο δημόσιο τομέα.

Η υπόθεση θα χρεωθεί στη συνέχεια σε ανακριτή Διαφθοράς.

Δεν είναι όμως αυτή η υπόθεση που θα πρέπει να χρεωθεί σε ανακριτή Διαφθοράς.

Πολυσέλιδο υπόμνημα με πληθώρα στοιχείων υπεβλήθη στις 28.02.2011 από τον πρόεδρο και τον γεν. γραμματέα της «Ολυμπιακό Χωριό – Σύγχρονη Πρότυπη Πόλη» κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την καταγγελία της οργάνωσης κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις 05.08.2010.

Μεταξύ άλλων στα στοιχεία που κατατέθηκαν αναφέρονται εκτός των εκκρεμοτήτων και της πληθώρας των κακοτεχνιών, ουσιώδεις παραλείψεις και συμβατικές παρεκκλίσεις, ενώ σημείο αναφοράς αποτελούν οι προβλεφθείσες από τον νόμο συμπληρωματικές υποδομές, απαραίτητες για τη λειτουργία μιας νέας πόλης 10.000 κατοίκων, που αγνοήθηκαν και δεν κατασκευάστηκαν.

Να θυμίσουμε εδώ ότι εκκρεμεί η δίκη για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου όσον αφορά μια σειρά ανταλλαγών ακινήτων (μεταξύ αυτών και του κτιρίου του Ολυμπιακού Χωριού), εκτάσεων και οικοπέδων, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής, με φερόμενο απώτερο σκοπό να περιέλθουν, με πλάγια οδό – αγοραπωλησιών, μέσω της Μονής, σε συγκεκριμένες υπεράκτιες εταιρείες.

Το Ολυμπιακό Χωριό.
Ένας φάκελος πρϋπολογισμού άνω των 300.000.000€ (σε τιμές του 2002) που κατέληξε στα 600.000.000€!

Το Ολυμπιακό Χωριό χρίστηκε σε μια έκταση 1.240 στρεμμάτων στους πρόποδες της Πάρνηθας στις Αχαρνές στη θέση «Λεκάνες». Διαμορφώθηκε σε τρεις ζώνες: τη ζώνη κατοικίας, τη ζώνη πολεοδομικού κέντρου και τη ζώνη πρασίνου.

Το έργο της μελέτης, κατασκευής, σχεδιασμού, υλοποίησης μα και της περαιτέρω συντήρησης ανέλαβε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. μετοχική θυγατρική του Ο.Ε.Κ. (σήμερα δεν υφίσταται) η οποία είχε και την ευθύνη για τις εφαρμογές των μελετών, τις απαλλοτριώσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Με επίβλεψη και ευθύνη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. κατασκευάσθηκαν 2.292 πρότυπες κατοικίες, σε 366 συγκροτήματα πολυκατοικιών με 19 διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς τύπους (Ζώνη οικιστικού).

Η Ζώνη πρασίνου είναι μια έκταση 500 στρεμμάτων στην οποία μελετήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν διαμορφώσεις των ελευθέρων εκτάσεων (χώροι αναψυχής, πεζοδρομήσεις, πλατείες κ.α.) καθώς και οι απαραίτητες δεντροφυτεύσεις, υποστηριζόμενες από συστήματα άρδευσης. (Σήμερα το σύστημα δεν λειτουργεί είναι κατεστραμμένο σε μεγάλο μέρος). Στο Πρότυπο Ολυμπιακό Χωριό προβλέφθηκε η κατασκευή υπογειοποίησης των δικτύων ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών και φυσικού αερίου. Κατά το στάδιο των εκσκαφών, εντοπίσθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής, μεγάλο τμήμα του ιστορικού Αδριάνειου Υδραγωγείου, το οποίο και αναδείχθηκε με ειδικές κατασκευές, σε μεγάλο βαθμό. (Σήμερα όλες είναι κατεστραμμένες). Πλαισιώθηκε αμφίπλευρα με χώρους περιπάτου και διατρέχει επιφανειακά μεγάλο μήκος και υπόγεια όλο το Ολυμπιακό Χωριό με διεύθυνση ΒΝ. Στο Αδριάνειο Υδραγωγείο συγκαταλέγονται και τα 19 καλυμμένα φρέατα που αναπτύσσονται σε όλο το μήκος του. (Αυτά σήμερα είναι έχουν καταστραφεί και εγκυμονούν τεράστιους κίνδυνους).

Το έργο που παρέδωσε η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ 2004 Α.Ε. είναι «ζωντανό» μνημείο των Ολυμπιακών Αγώνων και τόπος τιμής για τους Έλληνες μα και τους ξένους Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες. Τα ονόματά τους αναγράφονται σε δύο μαρμάρινες πλάκες στην κεντρική πλατεία του Ολυμπιακού Χωριού. Στη ζώνη του πολεοδομικού κέντρου περιλαμβάνονται οι υποδομές που είναι απαραίτητες για την αστική ανάπτυξη, για οικιστική χρήση με παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον, με κοινωνικές υποδομές (πρόνοια, άθληση), εμπορική αξιοποίηση, αναψυχή, χώρους πρασίνου κλπ. Με την αξιοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κατασκευάσθηκαν έργα υποδομής: 2 Σχολεία, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πολυκλινική, Βρεφονηπιακός Σταθμός, 2 Νηπιαγωγεία και το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.).
Στον αθλητικό τομέα κατασκευάσθηκαν: Στάδιο 8 διαδρόμων, Κολυμβητήριο 8 διαδρόμων, 50m Ολυμπιακών προδιαγραφών, δύο Κλειστά Γήπεδα Καλαθοσφαίρισης, τέσσερα Ανοικτά Γήπεδα Τένις κ.α.

Στην εμπορική αξιοποίηση εντάσσεται η κατασκευή 22 μικροκαταστημάτων γειτονιάς.

Ο οικισμός του Ολυμπιακού Χωριού, όπως είναι γνωστό δημιουργήθηκε με κίνητρο τη φιλοξενία των αθλητικών αποστολών που συμμετείχαν στην 28η Ολυμπιάδα στην Αθήνα το 2004. Σε 22.000 μέλη ανέρχεται ο αριθμός που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Ο σκοπός του Ολυμπιακού Χωριού ήταν διττός, μιας και προβλέπετο και η μεταολυμπιακή χρήση του με τη διάθεσή του σε δικαιούχος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και διατέθηκε σε μεγάλο ποσοστό με τη διαδικασία κλήρωσης σε ανοικτό διαγωνισμό.

Το έργο ανήκει στον Ο.Ε.Κ. ο οποίος το ανέθεσε στην μονο-μετοχική θυγατρική του Ο.Χ.Α.Ε. 2004 Α.Ε.
Η Ο.Χ.Α.Ε. 2004 Α.Ε. παρουσιάζει το ιδρυτικό καταστατικό της στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 474/6.04.2000 τεύχος δεύτερο Αποφάσεις Αρ. 190739 και το υπογράφει στην Αθήνα στις 05/04/2000 ο Υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Αναφέρονται σαφέστατα οι σκοποί: «…η εκπόνηση μελετών, η δημοπράτηση και ανάθεση της κατασκευής του παραπάνω έργου, με αυτοχρηματοδότηση και συγχρηματοδότηση, η διαμόρφωση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, η συντήρηση, επισκευή, μετασκευή και αναδιάρθρωση τόσο των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού όσο και των κτηριακών συγκροτημάτων, κτηρίων, εν γένει κτισμάτων και ελεύθερων χώρων που υπάρχουν σε αυτό ώστε μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων να εξυπηρετούν τις ανάγκες της μετα-ολυμπιακής χρήσης του οικισμού. Η σύναψη κάθε είδους σύμβασης με το Δημόσιο ή με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου…»

Λόγω της παραπάνω διττής φύσης του έργου, η ανάπτυξη του σχεδιασμού και της κατασκευής του περιλαμβάνει 2 φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη στόχευε στην φιλοξενία των αθλητών και η δεύτερη στην προώθηση των απαιτούμενων μετασκευών, διαμορφώσεων οικιών και κατασκευή υποδομών για την άνετη και ευχάριστη διαβίωση των μόνιμων κατοίκων του οικισμού. Στην κατεύθυνση αυτή κατασκευάσθηκαν βασικά κτήρια του απαραίτητου κοινωνικού εξοπλισμού, όπως είναι τα Σχολικά Κτήρια που απαιτούνται βάσει των πολεοδομικών προτύπων του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για τον προβλεπόμενο πληθυσμό του οικισμού που εκ πρώτης όψεως εκτιμάτο στους 10.000 κατοίκους. (Σήμερα υπολογίζονται 11.000-11.500 κάτοικοι).
Έτσι, κατασκευάστηκαν 2 Δημοτικά Σχολεία, 1 Γυμνάσιο, 1 Λύκειο, 1 Βρεφονηπιακός Σταθμός και 2 Νηπιαγωγεία.

Επίσης κατασκευάσθηκε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ πλήρως εξοπλισμένο που χρησιμοποιήθηκε στους Αγώνες ως Πολυκλινική και μετέπειτα, εξυπηρετούσε τους κατοίκους σχετικά με τα ασφαλιστικά τους ταμεία: ΠΕΔΥ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ. (Αυτό έπαψε να υφίσταται αμέσως μόλις μεταφέρθηκαν τα ιατρεία του ΠΕΔΥ στο παράρτημα της Λ. Κύμης στο Ολυμπιακό Χωριό και στην Πολυκλινική πρέπει να πληρώνουν εισητήριο 10€. Οι ασφαλισμένοι του ΠΕΔΥ αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα παροχής υπηρεσιών στον πρωτοβάθμιο τομέα υγείας και τα ιατρικά ραντεβού που δίδονται από το ΠΕΔΥ έχουν μεγάλη χρονική καθυστέρηση).

Στο βόρειο άκρο του οικισμού κατασκευάσθηκε Αθλητικό Κέντρο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων σε αθλοπαιδιές – ψυχαγωγία.

Στάδιο 8 διαδρόμων με φυσικό χλοοτάπητα. (Λόγω του ότι παρέμεινε ασυντήρητος επί σειρά ετών από την Ο.Χ.Α.Ε χρήζει αντικατάστασης).
Δύο (2) Κλειστά Γυμναστήρια Καλαθοσφαίρισης – Βόλεϊ (Λειτουργούν και συντηρούνται αποκλειστικά από τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Σήμερα αθλούνται σε αυτά, στα γήπεδα τένις και στον στίβο περισσότερα από 900 παιδιά από το Ολυμπιακό Χωριό και τις γύρω περιοχές, εγγεγραμένα στους Αθλητικούς Συλλόγους «ΦΟΙΒΟΣ» και «ΑΘΗΝΑ»).
Τέσσερα (4) Ανοικτά Γήπεδα Τένις (Λειτουργούν).
Ένα (1) Κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών με 8 λουρίδες των 50μ. με όλες τις υποδομές (Δεν λειτουργεί).

Στη δυτική πλευρά του οικισμού σε επαφή με τη Λεωφόρο Κύμης (στο χώρο που στη διάρκεια των Αγώνων λειτούργησε το εστιατόριο σε προσωρινές κατασκευές-τέντες), προβλέπεται η ανάπτυξη μικρού Εμπορικού Κέντρου με έμφαση στις εμπορικές λειτουργίες, την αναψυχή και την κοινωνική εξυπηρέτηση. Χωροταξικά έχει προσδιορισθεί ο χώρος του Ο.Τ. Γ4 που αποτελεί και το μεγαλύτερο οικοδομικό τετράγωνο, μικρού Εμπορικού Κέντρου ενώ υπάρχουν και 400 θέσεις στάθμευσης.

Η υλοποίηση του ανωτέρου έργου θα έχει πολλαπλά οφέλη:

Αποκέντρωση και αποσυμφόρηση του νέου εμπορικού κέντρου. Τα μαγαζιά θα είναι συγκεντρωμένα και θα υποστηρίζονται από θέσεις σταθμεύσεως.
Νέες θέσεις εργασίας θα συντελέσουν κατά πολύ στα ποσοστά μείωσης της εγγεγραμμένης ανεργίας του Δήμου. (Πάγιο αίτημα του του Συλλόγου κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού είναι η χρήση του ΠΛΑΦΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 20% από κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού που μαστίζεται από την ανεργία).
Είναι ωστόσο προφανές ότι οι παραπάνω στοιχειώδεις εγκαταστάσεις, δεν καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των κατοίκων, ιδιαίτερα μάλιστα σε επίπεδο εξυπηρετήσεων γειτονιάς οι οποίες προβλέφθηκαν και χωροθετήθηκαν στην δεύτερη φάση του έργου.

Σε αυτές τις εξυπηρετήσεις γειτονιάς κατά κατηγορία εντάχθηκαν τα εξής εμπορικά μικροκαταστήματα γειτονιάς.
Τα καταστήματα της κατηγορίας αυτής, είναι εκείνα που εξυπηρετούν άμεσες και μικρές εμπορικές ανάγκες με μικρά εμβαδά που κυμαίνονται από 28.41m2, 48.75m2, 51m2, 68m2, 72.72m2 έως 97,98m2 που είναι τα δύο (2) μεγαλύτερα εξ αυτών.

Τα 22 καταστήματα είναι κατανεμημένα σε 17 Ο.Τ. κατά τρόπο που να είναι άμεσα προσπελάσιμα από τα κτίρια κατοίκων, χωρίς το δυνατόν χρήση μεταφορικού μέσου. Βάσει του Π.Δ. για το «περιεχόμενο της χρήσης γης» ΦΕΚ 166/Δ/6.3.87 στις περιοχές «γενικής κατοικίας» στις οποίες ανήκουν τα Ο.Τ. της ζώνης κατοικίας του Ολυμπιακού Χωριού είναι επιτρεπτές οι χρήσεις των καταστημάτων αυτής της κατηγορίας και επομένως το θέμα αυτό δεν απαιτεί τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης.

1. Παντοπωλείο – Οπωροπωλείο (mini market) 3 (δεν λειτουργεί κανένα)
2. Παραδοσιακό καφενείο 2 (δεν λειτουργούν)
3. Ψιλικά 3 (λειτουργεί ένα)
4. Πρατήριο άρτου – Ζαχαροπλαστείο 2 (λειτουργεί ένα)
5. Βιβλιοχαρτοπωλείο 1 (δεν λειτουργεί)
6. Φαρμακείο 1 (λειτουργεί)
7. Πρατήριο ΠΡΟ-ΠΟ 1 (δεν λειτουργεί)
8. Πλυντήριο – Καθαριστήριο 1 (δεν λειτουργεί)
9. Ανθοπωλείο 1 (δεν λειτουργεί)
10. Κάβα ποτών 1 (δεν λειτουργεί)
11. Κουρείο – Κομμωτήριο 1 (δεν λειτουργεί)
12. INTERNET CAFÉ 1 (δεν λειτουργεί)
13. VIDEO CLUB 1 (δεν λειτουργεί)
14. Σιδηρικά – Κλειδιά, Χρωματοπωλείο 1 (λειτουργεί)
15. Κρεοπωλείο 1 (δεν λειτουργεί)
16. Ιχθυοπωλείο 1 (δεν λειτουργεί)
17. Ψητοπωλείο 1 (λειτουργεί)

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η δημοπράτηση ξεκίνησε με εξαιρετικά υψηλές τιμές από τον Ο.Ε.Κ και τα μισθώματα ξεπέρασαν έως και το 600% της τιμής εκκίνησης με αποτέλεσμα να κλείσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σήμερα από τα 22 μικροκαταστήματα λειτουργούν μόνο (4) ενώ τέσσερα (4) έχει αναλάβει ο Σύλλογος Κατοίκων για δικές του χρήσεις. Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η επαναδημοπράτηση των καταστημάτων με λογικά μισθώματα και ο επαναπροσδιορισμός χρήσης, ώστε αυτά να καταστούν βιώσιμες επιχειρήσεις. Το συνολικό εμβαδό των καταστημάτων είναι 1.076m2.

Στο Ολυμπιακό Χωριό των 11.000 κατοίκων όμως πρέπει απαραίτητα να δημιουργηθούν και Υπηρεσίες Διοίκησης αλλά και σημεία αναφοράς Κοινωνικού και Πολιτιστικού χαρακτήρα:

1. Κ.Ε.Π.
Το Ολυμπιακό Χωριό λόγω της χωροταξικής «ιδιορρυθμίας», του απομονωνόμενου οικιστικού χαρακτήρα (απέχει 3.000 – 3.500μ) από τον οικιστικό τομέα του Δήμου, μα και των αραιών λεωφορειακών δρομολογίων, δημιουργεί την αυξημένη αναγκαιότητα κατασκευής Κ.Ε.Π. το οποίο με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του θα εξυπηρετούσε και τις τριγύρω περιοχές παρέχοντας ποιότητα ζωής στον πολίτη.

2. Ταχυδρομείο (Για τους παραπάνω λόγους επίσης)

3. Βιβλιοθήκη
Ένας λαός που θέλει να λέγεται πολιτισμένος οφείλει να δίνει έμφαση στην γνώση και η δημιουργία οργανωμένης βιβλιοθήκης θα συνέβαλε σε αυτό.

4. Αμφιθέατρο – Κινηματοθέατρο.
Δεδομένου ότι σε όλη την έκταση του Δήμου Αχαρνών δεν υπάρχει ανάλογος χώρος, η κατασκευή του θα έδιδε και πολιτισμική διέξοδο σε όλο τον Δήμο. (Η κατασκευή θα απέδιδε και έσοδα με την ορθή χρήση και διάθεσή του (θεατρικές παραστάσεις, ημερίδες κλπ.).

5. Κ.Α.Π.Η
Αναγκαία κρίνεται η δημιουργία Κ.Α.Π.Η. για την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων – υπερηλίκων του Ολυμπιακού Χωριού μα και της τριγύρω περιοχής.

6. Κέντρο Νεότητας
Η νεολαία του Ο.Χ. όντας απαξιωμένη, απομονωμένη και αδικημένη σε σχέση με άλλους νέους της εποχής εύκολα ρέπει στην παραβατικότητα. Αναγκαία λοιπόν κρίνεται η δημιουργία Πολιτιστικού κέντρου νεότητος.

Απαραίτητη μέριμνα και συντήρηση για τις Παιδικές Χαρές
Στα 1.240 στρέμματα του Ο.Χ. υπάρχουν κατανεμημένες 10 παιδικές χαρές για την ψυχαγωγία των μικρών παιδιών. Όλες αυτές προχειροκατασκευασμένες με υλικά (ελαφρού τύπου) είναι σήμερα κατεστραμμένες σε μεγάλο βαθμό. Η παραβατικότητα μερίδας νεαρών μα και η παντελής απουσία συντήρησης, τις καθιστά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ.
Η άμεση ανακατασκευή τους με προδιαγραφές ISO αποτελεί άμεση αναγκαιότητα.

Ζώνη Πρασίνου
Τα 500 στέμματα της ζώνης πρασίνου παραμένουν αφρόντιστα και εγκαταλειμμένα στην τύχη τους. Απότιστα δέντρα και φυτά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ξεραίνονται καθημερινά. Χορταριασμένες μεγάλες εκτάσεις γεμάτες σκουπίδια αποτελούν αποκαρδιωτική εικόνα και παράγοντα πυρκαγιάς. Σπασμένα, ξηλωμένα παγκάκια, φωτιστικά σπασμένα, κατεστραμμένοι κάδοι πολλοί από αυτούς ξηλωμένοι, συμπληρώνουν την εικόνα. Αυτό όμως που προσπερνά και καταλύει κάθε έννοια σεβασμού είναι η ολοσχερής καταστροφή του κεντρικού σιντριβανιού αλλά και όλων των άλλων, όπως και των δύο επιτιμίων μαρμάρινων στύλων, όπου αναγράφονται τα ονόματα των Ολυμπιονικών – Παραολυμπιονικών αθλητών της Ολυμπιάδας του 2004.

Τα φώτα έσβησαν, ο απόηχος κόπασε και ευθύς αμέσως άρχισε η παρακμή ενός λαμπρού έργου που όφειλε να είναι πρότυπο, όπως προλογίστηκε, πρότυπο όπως προσδιορίσθηκε και να αποτελεί διαχρονικό πόλο έλξης για τους παγκόσμιους επισκέπτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.