Απαράδεκτη και προκλητική ανακοίνωση του Συλλόγου Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού χαρακτηρίζει συμπολίτες μας ως «παραγοντίσκους» και «περιφερόμενους πολιτευτές» – Απαντά ο συγκάτοικος Παύλος Γεωργίου

skox_logo_7483 Γράφει ο Παύλος Γεωργίου

Σε Ανακοίνωσή του της 5/1/2016 ο Σύλλογος Κατοίκων Ολυμπιακού Χωριού (ΣΚΟΧ) καταφέρεται εναντίον «παραγοντίσκων» και «περιφερόμενων πολιτευτών» που «συνομιλούν με εκπροσώπους της πολιτείας για ζητήματα και προβλήματα του Ολυμπιακού Χωριού», ισχυριζόμενος πως «ο μόνος μαζικός φορέας που εκπροσωπεί τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού είναι ο ΣΚΟΧ». Θεωρούν μάλιστα «καταδικαστέο για τους εκπροσώπους της πολιτείας να συζητούν προβλήματα του Ολυμπιακού Χωριού με οποιονδήποτε πριν ζητήσουν ή ακούσουν τη γνώμη και τις απόψεις του ΣΚΟΧ».

Θα ήθελα πολύ να αγνοήσω την ανακοίνωση αυτή, θεωρώντας και ελπίζοντας πως δε με αφορά, αλλά συνοδεύτηκε με πλήθος σφοδρών επικρίσεων προς το πρόσωπό μου σε δημόσιες συζητήσεις και προσωπικές λεκτικές επιθέσεις, οπότε οφείλω να τοποθετηθώ.

Καταρχάς γενικά: Απηχεί φασιστική νοοτροπία ο ισχυρισμός πως «ο μόνος μαζικός φορέας που εκπροσωπεί τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού είναι ο ΣΚΟΧ». Ο Σύλλογος Κατοίκων, οι Αθλητικοί Σύλλογοι, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων και αρκετοί άλλοι Σύλλογοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας με εξειδικευμένο αντικείμενο ο καθένας, αλλά και με επικάλυψη του σκοπού τους σε πολλές περιπτώσεις. Είμαι ιδρυτικό μέλος όλων αυτών των Συλλόγων, διετέλεσα Πρόεδρος του ΣΚΟΧ και μέλος των Δ.Σ. των περισσοτέρων εκ των υπολοίπων. Διαβεβαιώνω, λοιπόν, ότι κανείς από τους συγκεκριμένους Συλλόγους δεν αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο των υπολοίπων. Αν κάποιος Σύλλογος διαφωνεί μπορεί να προσφύγει νομικά και να μην παρακωλύει τη λειτουργία των υπολοίπων, γιατί και αυτοί δικαιούνται να πράξουν το ίδιο. Επίσης, καμιά νοσηρή φασιστική αντίληψη δεν μπορεί να εμποδίσει οποιονδήποτε πολίτη να συνομιλεί όχι μόνο για τα προσωπικά του ζητήματα, αλλά και αυτά που εκείνος θεωρεί κοινά δημόσια αγαθά με εκπροσώπους της πολιτείας. Πολύ περισσότερο όταν ο πολίτης έχει έννομο συμφέρον γι’ αυτά που συζητά.

Σχετικά με τις προσωπικές επιθέσεις: Έχω επιλέξει, εδώ και επτά χρόνια, να προσφέρω αυτό που μπορώ, όπου και όταν μου ζητείται, αποφεύγοντας να συμμετέχω σε ψηφοδέλτια συλλόγων ή δημοτικών παρατάξεων. Όχι γιατί τους απαξιώνω -απεναντίας σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τα κοινά αγαθά- αλλά γιατί η προσφορά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από συγκεκριμένες θέσεις, αλλά κυρίως από τη γνώση και τη δουλειά. Κατηγορήθηκα για παρεμβάσεις στον ΟΑΕΔ (υπηρεσίες του πρώην ΟΕΚ) και στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και στον φορέα των Συγκοινωνιών. Παρότι, όπως προανέφερα, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου, ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση ήταν δική μου η πρωτοβουλία, ούτε πήγα μόνος. Ειδικά στην περίπτωση των Συγκοινωνιών μου ζητήθηκε να συνοδεύσω τον νέο πρόεδρο και τον νέο αντιπρόεδρο του ΣΚΟΧ, λόγω της οκταετούς γνωριμίας μου με τον υπεύθυνο, συνδέοντας τις παλιές και πάγιες διεκδικήσεις του ΣΚΟΧ ως συνέχεια με τη σημερινή του διοίκηση. Δεν έθεσα καν προτάσεις. Αυτό το έκανε ο νέος πρόεδρος και απλώς διαπιστώθηκε ότι κάποιες συνέπιπταν με παλαιότερα αιτήματά μας.

Παρομοίως μου ζητήθηκε από μαζικό φορέα που δραστηριοποιείται στον Δήμο μας -δεν τον αναφέρω γιατί δεν συμμετέχω σε αυτόν, αλλά θεωρώ καίριας και αποφασιστικής σημασίας την πρωτοβουλία του για το Ολυμπιακό Χωριό- να συμβάλλω στην παρέμβασή του στον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο. Το έκανα προτείνοντας και επικαλούμενος συγκεκριμένα πράγματα που προβλέπονται στο άρθρο 65 του Ν. 3518/2006 και αφορούν τον καθορισμό του τιμήματος ανά τ.μ. των κατοικιών μας, με επιστολή της 9/7/2015 και σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο και τον ΟΑΕΔ. Αν κάποιοι θεωρούν ότι «καπελώθηκε» η δική τους «προσπάθεια» εδώ είμαστε εμείς, εκείνοι και οι αρμόδιοι να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς μας, φυσικά με στοιχεία.
Θεωρώ ότι, όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, δεν συνεισέφερα τίποτα περισσότερο από ένα απλό λιθαράκι. Το πολύ που περίμενα ήταν κάποτε να μου το γυρίσουν πίσω. Δεν περίμενα όμως ότι τόσο σύντομα θα εισέπραττα τόσο υψηλό τόκο!

Παύλος Γεωργίου

_________________________________________________________

…και επειδή το «Άσχετα με την γνώμη που έχει ο καθένας για τον ΣΚΟΧ και τη δράση του» που αναφέρεται στην ανακοίνωση, και που δεν είναι τόσο …άσχετα καθώς οι γνώμες διαμορφώνονται από την παρουσία, την δράση και την οργάνωση του Συλλόγου που χρόνια τώρα είναι αδρανής, χωρίς καμία ενημέρωση προς τους κατοίκους και που αναλώνεται με τα εσωτερικά του, περιμένουμε να μάθουμε για τις ενέργειες, τις συναντήσεις, τα αποτελέσματα που είχε με τους επίσημους φορείς για σειρές θεμάτων και προβλημάτων που λιμνάζουν.

Μετά από πολύ χρόνο ο Σύλλογος ανακοινώνει… Όχι για τα επιτεύγματα του, τις προσπάθειες του αλλά για «διάφορους», εκτός διοίκησης του Συλλόγου, που συνομιλούν με εκπροσώπους της πολιτείας για ζητήματα και προβλήματα του Ολυμπιακού Χωριού». Μα επόμενο είναι.. Όταν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, οι συμπολίτες δεν θα περιμένουν …τις επόμενες εκλογές του Συλλόγου όταν τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από αυτόν.

Αυτός που συνέταξε την ανακοίνωση, θα πρέπει να αναλώσει την συγγραφική του ρύμη στη συσπείρωση των κατοίκων γύρω από τον Σύλλογο αναφερόμενος σε γεγονότα και δράσεις, με διαφορετικό ύφος και φρασεολογία και όχι με τέτοια που παραπέμπει χρόνια πίσω, όταν κάποιοι πέταγαν κατά βούληση λάσπη σε συμπολίτες φλερτάροντας τις καρέκλες του Δ.Σ.

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.