Κατρούγκαλος: Υπέγραψε υπουργική απόφαση που ξεκινά την διαδικασία έκδοσης των Οριστικών Παραχωρητηρίων στους δικαιούχους του Ολυμπιακού Χωριού

olympiako_xwrio_7490Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός ειδικότερων όρων, προϋποθέσεων, διαδικασίας και μεθόδου υπολογισμού της χρεούμενης αξίας των παραχωρούμενων κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού» υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε καθορισμό τιμής κατά πολύ μικρότερη από τις τιμές που κατά καιρούς είχαν ανακοινωθεί ως πρόθεση από τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.

Με την υπουργική απόφαση, η οποία εστάλη προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ορίζεται με σαφήνεια (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν3518/2006) ο τρόπος υπολογισμού της «τελικής τιμής» των παραχωρούμενων από τον ΟΑΕΔ κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού στους Δικαιούχους.

Η Υπουργική Απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τη γενικότερη όσο και την ειδικότερη οικονομική πραγματικότητα των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, εφαρμόζει τις ευεργετικές διατάξεις του ισχύοντος νόμου και είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε καθορισμό τιμής κατά πολύ μικρότερη από τις τιμές που κατά καιρούς είχαν ανακοινωθεί ως πρόθεση από τους προηγούμενους υπουργούς Εργασίας.

Στόχος του υπουργείου και του ΟΑΕΔ αποτελεί η δρομολόγηση μιας συνολικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, στην κατεύθυνση ανάπτυξης υποδομών και έργων που να εξασφαλίζουν την αναγκαία ποιότητα ζωής στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού»

3 thoughts on “Κατρούγκαλος: Υπέγραψε υπουργική απόφαση που ξεκινά την διαδικασία έκδοσης των Οριστικών Παραχωρητηρίων στους δικαιούχους του Ολυμπιακού Χωριού

 1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

  Σε ότι αφορά τον καθορισμό του τιμήματος ανά m2 των κατοικιών θέλω να ξέρετε όλοι στο Ολυμπιακό Χωριό ότι με την Υπουργική απόφαση του ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ γίνεται (κατ’ εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν3518/2006) εφαρμόζοντας υπέρ σας τα «Ο Υπουργός δύναται» πράγμα που ποτέ κανένας Υπουργός έως σήμερα δεν έπραττε γιατί στην ουσία κάποιοι δεν ήθελαν να φανεί η τεράστια διαφορά τιμήματος με τους υπόλοιπους οικισμούς του ΟΕΚ στην Ελληνική Επικράτεια.
  Με το χαμηλό τίμημα που έχει καθοριστεί απο την Υπουργική απόφαση του ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, καταρρίπτεται και ο μύθος της υπερκοστολόγισης του Ολυμπιακού Χωριού.
  Με τις περικοπές που έγιναν από τις επιτροπές παραλαβής οι οποίες νομιμοποιήθηκαν από τους εκκαθαριστές και φτάνουν τα 22.000.000 ευρώ οι υπερβάσεις του κόστους κατασκευής της πόλης δεν ξεπερνά το ποσοστό 8% σε αντίθεση με τα λοιπά δημόσια έργα που φτάνουν έως και 50%.
  Εκτός αυτών ο Υπουργός στην απόφαση του συμπεριλαμβάνει στο τίμημα και όλα τα οφέλη που τελικά καρπούνται οι δικαιούχοι όπως η χρήση των οικιών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες η εκμετάλευση της διεθνούς Ζώνης αγοραπωλησία οικοπέδων κλπ.
  Ολα αυτά θα σας τα ανακοινώσει ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ εντός των ημερών.
  Εμείς που παραμείναμε έως σήμερα στην εκκαθάριση και κυρίως ο πολ. μηχανικός ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ο οποίος εισηγήθηκε την Υπουργική Απόφαση, να ξέρετε ότι κάναμε αγώνα για αρκετά χρόνια και με την στήριξη δυστυχώς λιγοστών κατοίκων και πολλάκις κόντρα σε προηγούμενα ΔΣ των κατοίκων.
  Να ξέρετε οτι σημαντικό ρόλο έπαιξε η πίεση των κατοίκων με την προσφυγή τους στα δικαστήρια για κακοτεχνίες και δεν θα ξεχάσω τις συναντήσεις με τον ΝΑΣΟ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, τον ΠΑΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟΥ την ΒΑΣ. ΦΛΟΚΑΤΟΥΛΑ κλπ όταν συγκεντρώναμε στοιχεία για τα δικαστήρια…!!
  Τέλος θέλω να κάνω μια έκκληση σε όλους και ιδίως στο νέο ΔΣ του Συλλόγου αφού το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό για όλους σας και τα παιδιά σας, ως αμοιβή για εμάς που βάλαμε πλάτη, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ και με την δική μας στήριξη του ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ και του ΜΑΡΙΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ, θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα έργα στην πόλη σας που θα γίνει ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ..!!

  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ.. ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.!!!

  Με εκτίμηση

  Περικλής Αθανασόπουλος

  Αρέσει σε 2 άτομα

  1. OVN Post author

   Περικλή,

   Ευχαριστούμε για την λεπτομερή ενημέρωση καθώς και για το ενδιαφέρον σου και τη συμβολή σου στις εξελίξεις, σε όλα τα επίπεδα.

   Είναι καλό οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού να γνωρίζουν ποιοι συνέβαλλαν και ποιος πρότεινε την Υπουργική Απόφαση, μια απόφαση εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον του Χωριού και το μέλλον των παιδιών μας.

   Νάσος Βαλαβάνης
   Διαχειριστής

   Μου αρέσει!

  2. Παύλος Γεωργίου

   Να είσαι καλά Περικλή, ευχαριστούμε για την αναγνώριση και τα καλά σου λόγια. Κανονικά ό,τι καλό και σωστό έγινε θα έπρεπε να ανήκει στη σφαίρα του αυτονόητου και ως αυτονόητο να μη χρειάζεται σχολιασμό ή ονομαστική αναφορά. Δυστυχώς όμως απέχουμε ακόμα πολύ απ’ αυτό. Η αναφορά σε ονόματα πρέπει να αποφεύγεται γιατί αδικεί τον κύριο πρωταγωνιστή, το ΣΥΝΟΛΟ, χάριν του οποίου γίνεται ό,τι γίνεται.

   Όσοι γνωρίζουμε το εκτός Ολυμπιακού Χωριού παρασκήνιο, ξέρουμε καλά ότι χρειάσθηκε η σθεναρή στάση κάποιων που επέμειναν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους (εδώ αξίζει να μνημονεύσουμε τον Πέτρο Αντωνάκο) κόντρα στο ισχυρό παρασκήνιο, για να γίνει το σωστό και το δίκαιο, δηλαδή το αυτονόητο!

   Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.