Ανακαλύπτουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα στους 2ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που γίνονται στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας

lill_01To Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας έχει την τιμή να συμμετέχει στους 2ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που γίνονται στο Λιλεχάμερ της Νορβηγίας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μαθαίνω & Διαχέω» φιλοξενούνται οι δραστηριότητες του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας σε έναν εκπαιδευτικό χώρο στο Ολυμπιακό Χωριό, από κοινού με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Το «Μαθαίνω & Διαχέω» (Learn & Share) είναι ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω του οποίου ο αθλητισμός συνδυάζεται με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με στόχο να εμπνεύσει τους αθλητές «να πάνε πιο μακριά και να δημιουργήσουν το αύριο» (go beyond and create tomorrow), σύμφωνα και με το σύνθημα των Αγώνων του Λιλεχάμερ.

Στόχος είναι οι 1.100 νέοι αθλητές από 71 χώρες αλλά και οι συνοδοί τους να γνωρίσουν τα ιδανικά της Ολυμπιακής εκεχειρίας και της ειρήνης αλλά και να κατανοήσουν την σημασία του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη.

lill_04Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι αθλητές, οι προπονητές τους, οι επίσημοι και το κοινό ανακαλύπτουν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στα βιωματικά εργαστήρια που εκπονούν οι εκπαιδευτές μας με θέμα την ειρήνη, την φιλία και την σημασία της συνεργασίας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ΔΚΟΕ συμμετέχει στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού του ρόλου για τη διάδοση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και την αξία της ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

lill_02 lill_03

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.