Έτσι, για την τάξη των πραγμάτων…

olympic_villageΗ παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ήταν η πέτρα που ανακίνησε την επί χρόνια λιμνάζουσα αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών, ο κρότος που ξύπνησε από τον λήθαργο τον Δήμο και ανακίνησε το ενδιαφέρον του για το Ολυμπιακό Χωριό.

7.300 «νεοφερμένοι» αλλά όχι «γραφικοί» απογράφησαν στον Δήμο Αχαρνών κατά την απογραφή του 2011.

Επί σειρά ετών οι Δημοτικές Αρχές εθελοτυφλούσαν στα αιτήματα των κατοίκων για τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμού, δημοτικής συγκοινωνίας για εύκολη μετάβαση στο κέντρο του Δήμου, για συνδρομή στους κατοίκους με παρεμβάσεις στον ΟΑΣΑ σχετικά με τις αραιές διελεύσεις των λεωφορείων και βελτίωση των διαδρομών τους, για την αποψίλωση των ξερών χόρτων περιμετρικά των Αθλητικών Εγκαταστάσεων, την δημιουργία ενός υποκαταστήματος ΚΕΠ σε συνεννόηση με τον τότε ΟΕΚ και πολλών άλλων διευκολύνσεων που δεν άπτονταν της παράδοσης του Χωριού στον Δήμο αλλά στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Να σημειωθεί εδώ -και κάντε τις πράξεις μόνοι σας- ότι από την αρχή της εγκατάστασης τους οι κάτοικοι (2100 κατοικίες) πλήρωναν τέλη στον Δήμο από 27-30 ευρώ στους λογαριασμούς του ρεύματος, όπως όλοι οι δημότες. Δεν αναφερόμαστε καθόλου στους ΚΑΠ καθώς είναι γνωστή η κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου (τους λόγους τους ξέρουν όλοι).

Η κατάσταση ελάχιστα έχει αλλάξει έως σήμερα. Το ενδιαφέρον όμως τώρα αναζωπυρώθηκε με τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Ξαναμπήκαν σε «τροχιά ενδιαφέροντος» για τους κατοίκους του Ο.Χ. […Ο Δήμαρχος Αχαρνών ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι ο Δήμος Αχαρνών έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή του αιτήματός του για την παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού πριν από 1,5 περίπου χρόνο είχε προχωρήσει σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την ενεργοποίηση χρηματοδοτήσεων για τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις…]. Μήπως ο Δήμος Αχαρνών έπεσε και αυτός θύμα προεκλογικών δεσμεύσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων καθώς καμία μέχρι σήμερα κυβέρνηση δεν ήθελε να αναλάβει το πολιτικό κόστος του τιμήματος των οικιών αλλά και την απόφαση της παράδοσης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Γ.Γ.Α; Μήπως, λέμε μήπως, το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι σήμερα ήταν ο μοχλός μιας αμφίδρομης πίεσης για οικονομικά οφέλη;

Εάν αυτός ο Δήμος είναι ενιαίος, τότε ισχύουν τα αυτονόητα για όλους τους δημότες. Ελεγχόμενα αυτονόητα όμως. Για να ξέρουμε ότι οι οδοκαθαριστές υπάρχουν και φαίνονται. Ότι τα απορριμματοφόρα κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τα δρομολόγια τους. Ότι υπάρχει συνεργείο συντήρησης πρασίνου του Δήμου(;).

Για όσους μας κατηγορούν ότι δεν ενδιαφερόμαστε για την συντήρηση του πρασίνου των κοινοχρήστων χώρων, θα τους υπενθυμίσουμε ότι στους χώρους αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η Πράσινη Ζώνη έκτασης 250 στρεμμάτων και είναι καλοδεχούμενοι να μας εξηγήσουν τι εννοούν συντήρηση και να μας δείξουν πως να τους συντηρήσουμε, όταν και ο Δήμος δηλώνει αδυναμία. Είναι επίσης καλοδεχούμενοι να δουν πως συντηρούμε τις πρασιές, τους κήπους μας και τους κοινόχρηστους των κατοικιών μας. Ας μην τα κάνουμε όλα κουβάρι για λόγους εντυπωσιασμού.

Εμείς, θα προτείναμε πάντως, για έτσι για αρχή, να περισυλλέξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου -που ειδοποιείται αλλά περνάει όποτε θέλει- όλα όσα φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες (22/03/2016). Εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε πάλι…

 

IMGP0280

IMGP0281

IMGP0283

IMGP0284

IMGP0285

IMGP0286

IMGP0279

IMGP0278

IMGP0277

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.