Συνένωση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών (πρώην μονάδα ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ) με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού

Δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες θα παρέχει πριν το τέλος του χρόνου η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού. Το Yπουργείο Υγείας προχωρά στη συνένωση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών (πρώην μονάδα ΕΟΠΥΥ, ΠΕΔΥ) με την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού που πλέον θα λειτουργεί με όρους Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, τις επόμενες ημέρες το προσωπικό και ο εξοπλισμός του κέντρου υγείας Αχαρνών θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού, όπου από κοινού με τους επαγγελματίες υγείας της Πολυκλινικής θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στους κατοίκους τόσο των κοντινών δήμων όσο και της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου, σε αντίθεση με το τι ισχύει σήμερα στην Πολυκλινική όπου οι πολίτες πληρώνουν για τις υπηρεσίες.

Η Πολυκλινική στο Ολυμπιακό Χωριό ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Αύγουστο του 2005 υπό τη διεύθυνση της ΑΕΜΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας). Πρόκειται για μια εξαιρετική δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με υψηλή επισκεψιμότητα κυρίως από περιοχές των βορείων συνοικιών του Λεκανοπεδίου, με πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού, και πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων. Η Πολυκλινική διαθέτει σύγχρονο τμήμα ιατρικής απεικόνισης με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο και μία καλά εξοπλισμένη μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Έως και σήμερα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν την επίσκεψή τους σε γιατρό (10 ευρώ η επίσκεψη). Η Πολυκλινική έχει συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ ως προς το διαγνωστικό μέρος της λειτουργίας της, που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι σήμερα καταβάλλουν συμμετοχή για τις εξετάσεις, όπως και στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Για τις υπηρεσίες φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, οι πολίτες πρέπει να καταβάλουν εξ ολοκλήρου το αντίτιμο.

Αυτό που εκκρεμεί είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΑΕΜΥ και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Το κείμενο της σύμβασης έχει σταλεί προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών που είναι ο ένας εκ των δύο μετόχων της ΑΕΜΥ (ο άλλος μέτοχος είναι το Υπουργείο Υγείας) και η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Από την παρέμβαση αυτή δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας και της Πολυκλινικής. Σημειώνεται ότι το προσωπικό της Πολυκλινικής εργάζεται με συμβάσεις ενώ στο κέντρο υγείας στην πλειονότητά τους οι γιατροί είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Το ωράριο λειτουργίας του νέου κέντρου υγείας θα είναι διευρυμένο (από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.), ενώ ο μελλοντικός στόχος είναι να λειτουργεί σε 24ωρη βάση ενώ οι σχεδιασμοί του Υπουργείου είναι να λειτουργήσει στη δομή και σταθμός του ΕΚΑΒ.

http://www.kathimerini.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.