Ο δήμος μας έχει ρίξει «λευκή πετσέτα»

Του Θάνου Χρήστου*

Το νέο έτος που ήρθε έχει μεγάλη πολιτική ένταση δεδομένων των προσεχών δημοτικών εκλογών το Μάιο και σίγουρα μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Δε θα κρύψω ότι έχω κι εγώ μια προσωπική φιλοδοξία, ωστόσο θέλω να μιλήσω αντικειμενικά και να εκφράσω κάποιες απόψεις που ως νέος και φοιτητής θεωρώ ότι αγγίζουν την πλειοψηφία της νεολαίας της πόλης μας.

Πέραν των διαφόρων υπαρχόντων έργων και υποδομών που φαίνεται να υπολείπεται η συντήρηση στα περισσότερα, απουσιάζουν υποδομές όπως π.χ. ένα δημοτικό αναγνωστήριο, μια δημοτική βιβλιοθήκη, ένα δημοτικό-κοινωνικό φροντιστήριο, δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις κτλ. Πολλοί, γειτονικοί και όχι μόνο, δήμοι διαθέτουν τέτοιες υποδομές και συχνά καταφεύγουμε στην ανάγκη σε αυτούς.

Απ’ ο,τι φαίνεται ο δικός μας δήμος έχει ρίξει «λευκή πετσέτα» για αυτές εδώ και πολλά χρόνια. Μάλλον, πιστεύει ότι στα τόσα προβλήματα που έχει, δεν είναι και το σημαντικότερο ζήτημα να ασχοληθεί. Θα συμφωνήσω στο ότι δεν αποτελούν τόσο μεγάλο ζήτημα όσο η εγκληματικότητα, παραβατικότητα κτλ. αλλά θα διαφωνήσω απόλυτα στο να μπαίνουν σε δεύτερη και τρίτη γραμμή και στο τέλος να παραγκωνίζονται.

Πολλοί νέοι (μαθητές, φοιτητές κτλ) θέλουν ένα διαμορφωμένο χώρο που να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και περιβάλλον, για να μελετήσουν και να ερευνήσουν. Άλλοι θέλουν να κάνουν προπόνηση και γυμναστική. Επιπλέον, υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται ενισχυμένη διδασκαλία για κάποια μαθήματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν ενδεχομένως σε ένα ιδιωτικό φροντιστήριο.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες ιδέες αλλά απλώς ανέφερα μερικές. Ελπίζω, όποια παράταξη κερδίσει στις εκλογές και γίνει η επόμενη δημοτική αρχή, ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τους νέους και τα προβλήματά τους και θα επενδύσει για εκείνους, διότι επένδυση για τη νεολαία σημαίνει επένδυση για το μέλλον του τόπου και κάτι τέτοιο το επιθυμούμε όλοι, νέοι και μη, ανεξαρτήτως πολιτικού χρώματος και ιδεολογίας.

Θάνος Χρήστου είναι νέος επιστήμονας και ενεργός πολίτης του Δήμου Αχαρνών.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.