Έστω και προεκλογικά, έστω και για το φαίνεσθαι…

Του Νάσου Βαλαβάνη
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Αχαρνών με τον Χάρη Δαμάσκο – Δ.Ε.Κ.Α.

Επί σειρά ετών οι Δημοτικές Αρχές του Δήμου Αχαρνών  εθελοτυφλούν στα αιτήματα των κατοίκων για τακτική αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμού, δημοτικής συγκοινωνίας για εύκολη μετάβαση στο κέντρο του Δήμου και στα σημεία σταθερής τροχιάς, για συνδρομή στους κατοίκους με παρεμβάσεις στον ΟΑΣΑ σχετικά με τις αραιές διελεύσεις των λεωφορείων και βελτίωση των διαδρομών τους, για την αποψίλωση των ξερών χόρτων από τη ζώνη πρασίνου, περιμετρικά του Χωριού και των αθλητικών εγκαταστάσεων και πολλών άλλων διευκολύνσεων που δεν άπτονταν της παράδοσης του Χωριού στον Δήμο αλλά στην διευκόλυνση και ασφάλεια της καθημερινότητας των κατοίκων του.

Η κατάσταση ελάχιστα έχει αλλάξει έως σήμερα και βέβαια τίποτα δεν προϊδεάζει ότι στον εναπομείναντα χρόνο αυτής της Δημοτικής Αρχής θα γίνει κάτι μαγικό:

Οι οδοκαθαριστές εξακολουθούν να είναι αόρατοι.
Τα απορριμματοφόρα αραιότατα.
Τα φορτηγά αποκομιδής ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών ανύπαρκτα.
Το συνεργείο συντήρησης πρασίνου του Δήμου, εάν υπάρχει ακόμα, δεν εμφανίζεται.

Την Πράσινη Ζώνη έκτασης 250 στρεμμάτων, για την οποία ο Δήμος είχε δηλώσει αδυναμία συντήρησης, πως θα την αναπτύξουν και συντηρήσουν οι κάτοικοι; Όσοι εύκολα κατηγορούν τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού ότι αδιαφορούν για το περιβάλλον τους, είναι καλοδεχούμενοι να δουν πως συντηρούμε τις πρασιές, τους κήπους μας και τους κοινόχρηστους των κατοικιών μας παρά την κρίση και την ανεργία που μαστίζει το Ολυμπιακό Χωριό. Ας μην τα κάνουμε όλα κουβάρι για λόγους εντυπωσιασμού.

Εμείς, θα προτείναμε πάντως, έστω και προεκλογικά, για το φαίνεσθαι, να περισυλλέξει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου -που ειδοποιείται αλλά περνάει όποτε θέλει- όλα τα παρακάτω που δειγματοληπτικά φωτογραφήθηκαν σε διαδρομή 1 ½ χιλιομέτρου στο Ολυμπιακό Χωριό σήμερα 28/02/2019.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.