Λαμπρινός Πλατυπόδης: Περήφανοι για το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων «Νικόλαος Αρτεμιάδης»

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών αποφάσισε ομόφωνα στις 8/2/2109 τη μετονομασία του Γενικού Λυκείου της Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων σε “Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ”.

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη διεύθυνση του Σχολείου, την 1/9/2017 θέσαμε μαζί με τους συναδέλφους μου τρεις στόχους: α. την εύρυθμη λειτουργία του· β. τον πλήρη εξοπλισμό του και τον εσωτερικό και τον εξωτερικό εξωραϊσμό του και γ. τη μετονομασία του σε Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων «Νικόλαος Αρτεμιάδης», ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής στο έργο και στην προσφορά του Ακαδημαϊκού, Προέδρου της  Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητή Πανεπιστημίου των ΗΠΑ και της Ελλάδος,  και ενός από τους διαπρεπέστερους μαθηματικούς του 20ου αιώνα, και κατοίκου των Θρακομακεδόνων, Νικολάου Αρτεμιάδη.

Σχετικά με τον πρώτο στόχο οι καθηγητές, οι μαθήτριες και οι μαθητές, οι κηδεμόνες και οι γονείς αλλά και οι συμπολίτες μας γνωρίζουν. Μάλιστα, παντού, όπου μας συναντούν, γιατί ζούμε, δραστηριοποιούμαστε  και νοιαζόμαστε για την πόλη μας, δεν φείδονται επαίνων για την άψογη και υποδειγματική λειτουργία του Λυκείου.

Ως αναφορά στο δεύτερο στόχο το σχολείο με τη βοήθεια των φορέων της πόλης, ιδιωτών χορηγών, της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλής εθελοντικής εργασίας εμού προσωπικά και συναδέλφων μου  ανακαινίσθηκε, εξωραΐστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως.

Τέλος με πρωτοβουλία δική μου ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Θρακομακεδόνων ομόφωνα αποφάσισε τη μετονομασία του σχολείου με την υπ. αρ 44/9-5-2018 πράξη του σε Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων-Νικόλαος Αρτεμιάδης. Ακολούθως με δύο ακόμα πράξεις, τις υπ.αρ 6/21-9-2018 και υπ.αρ. 20/16-11-2018 επιβεβαίωσε πάλι ομόφωνα την απόφασή του να συνεχισθούν και να ενταθούν οι διαδικασίες μέχρι την ευόδωση του στόχου της μετονομασίας του σχολείου. Ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών, ( υπ. αρ. 163/ 30-11-2018) και επίσης η ομόφωνη απόφαση  της Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αχαρνών.

Και τέλος στις 8/2/2019 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία του Σχολείου μας με τη θετική εισήγηση του προέδρου του Κωνσταντίνου Ρούσσα και του Δημάρχου Ιωάννη Κασσαβού.

Τούτων δοθέντων, η κυρία Ζαφειρία Αρτεμιάδη, ζωγράφος, συνταξιούχος πανεπιστημιακός,  δήλωσε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να βοηθήσει και στη δημιουργία του ανακοινωθέντος Μαθηματικού Κέντρου- στην περσινή επιστημονική διημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης και το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων-με τη συνδρομή της Ακαδημίας Αθηνών, της Μαθηματικής Εταιρείας αλλά και των πολλών διάσημων μαθητών του εκλιπόντος συζύγου της καθώς και στη διοργάνωση της ονομαστήριας τελετής που ορίσθηκε για τις 10 Μαΐου 2019. Συγκεκριμένα προσεφέρθη να κατασκευάσει προτομή, η οποία θα μπει σε περίοπτη θέση στο σχολείο και να χρηματοδοτήσει τρεις υποτροφίες-βραβεία για τους τρεις πρώτους επιτυχόντες του μαθηματικού διαγωνισμού που θα διεξάγει πανελληνίως το σχολείο μας κάθε δύο χρόνια.

Επιφυλάχθηκε δε να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του σχολείου και να προσφέρει γενικότερα άμα τη ιδρύσει και τη λειτουργία του αναφερόμενου μαθηματικού κέντρου.

Για αυτό Σχολείο, το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων-Νικόλαος Αρτεμιάδης,  δεν μπορεί παρά να είμαστε όλοι περήφανοι.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.