Ο Χάρης δεν απάντησε. Θα απαντήσουν οι δημότες.

Του Νάσου Βαλαβάνη

Με αφορμή την απάντηση του Χάρη Δαμάσκου για τα φερέφωνα που τις τελευταίες μέρες διαδίδουν ανυπόστατες φήμες και ψεύδη -και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν ως την Κυριακή- θέλω να επισημάνω τα εξής:

Τον “άγνωστο” Χάρη οδήγησε ο λαός των Αχαρνών στην αναμέτρηση για την Δημαρχία την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, μια επιλογή καθόλου τυχαία, αφού τον Χάρη συνόδευε εκτός μιας πλειάδας εξαιρετικών συνεργατών που ο ίδιος επέλεξε έναν προς έναν, ένα πρόγραμμα καινοτόμο, απόλυτα εφαρμόσιμο, με στόχο την αμφίδρομη ενίσχυση της διαφάνειας και την μεγιστοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής μεταξύ των πολιτών και του Δήμου. Ένα πρόγραμμα ολιστικό με πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο που δεν περιορίστηκε σε επικεφαλίδες και λεζάντες αλλά αναπτύχθηκε πλήρως.

Δεν ήταν μόνο αυτοί οι λόγοι όμως που οι δημότες τίμησαν την παράταξη Δ.Ε.Κ.Α. με την ψήφο του δίνοντας το δικαίωμα της δεύτερης Κυριακής στον Χάρη.
Είναι ο ίδιος ο Χάρης. Ευθύς, ειλικρινής, άμεσος, χωρίς τάσεις υπεκφυγής, έδειξε ότι μπορεί να είναι αυτός  που θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών θεμελιώνοντας νέα νοοτροπία διοίκησης συνολικά. Η παρουσία των 2.300 δημοτών την Κυριακή 5 Μάιου στο Divine Hall, στην επίσημη παρουσία του προγράμματος και των συνεργατών της Δ.Ε.Κ.Α. έκλεισε όλα τα στόματα και επιβεβαίωσε την τάση που διαφαινόταν.

Ο Χάρης τήρησε την υπόσχεση που έδωσε εκείνο το βράδυ στους δημότες των Αχαρνών.
Έκανε έναν αγώνα καθαρό, χωρίς συνεργασίες, χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση, με μόνο στόχο όλοι οι πολίτες των Αχαρνών να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τον τρόπο υλοποίησης του. Εξάλλου, το πολιτικό του ήθος αλλά και η ίδια η προσωπικότητα του Χάρη δεν θα επέτρεπαν το αντίθετο.
Και βέβαια οι πολίτες ανταπέδωσαν στέλνοντας τον Χάρη στην δεύτερη Κυριακή.

Κάποιοι δεν το αποδέχτηκαν. Κάποιοι φοβήθηκαν. Κάποιοι αρνήθηκαν να καταλάβουν γιατί το σαθρό και μέχρι σήμερα καλά οργανωμένο σύστημα διαπλοκής δεν λειτούργησε.
Έτσι, την τελευταία βδομάδα -σε μια ύστατη προσπάθεια και σε κατάσταση πανικού- το σύστημα που ανέκαθεν παρέκαμπτε την λαϊκή αποδοχή ξαναπήρε μπροστά.
Βλέπουμε απίστευτα σχόλια και διαβάζουμε εξαιρετικά λιβελογραφήματα για δήθεν συνεργασίες και συμφωνίες ενώ ακούραστοι εργάτες πετάνε συνεχώς λάσπη στους ανεμιστήρες. Τα κλουβιά άνοιξαν και το Μενίδι γέμισε παπαγαλάκια.

Ο Χάρης δεν απάντησε. Και δεν πρόκειται να απαντήσει.
Την απάντηση θα την δώσουν οι δημότες την Κυριακή 2 Ιουνίου.
Μια απάντηση ενάντια στις παλιές πρακτικές και στα κοντόφθαλμα συμφέροντα.
Οι δημότες θα κρίνουν με την καρδιά και θα αποφασίσουν με το μυαλό.
Την Κυριακή ψηφίζουμε Χάρη Δαμάσκο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.