Η φωτιά στο Μεσονύχι χτύπησε το καμπανάκι

Πυρκαγιά στο Μεσονύχι – Φωτό από την ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών

Η φωτιά στο Μεσονύχι χτύπησε το καμπανάκι και απλά όλοι ευελπιστούμε ότι δεν θα χτυπήσουν και οι καμπάνες καθώς τα ξερά και τα σκουπίδια εξακολουθούν να διακοσμούν τα ρείθρα και τα τα πεζοδρόμια του Δήμου μας. (κλικ) (κλικ) (κλικ)

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών -μεταξύ άλλων- έχουν αναρτηθεί δυο ανακοινώσεις:

Η μία αναφέρεται στον αγώνα για την καθαριότητα του Δήμου στην οποία ο συντάκτης αναφέρει πως «…ο κ. Βρεττός έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με κάθε αρχή και φορέα, που μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.»
Με ποιες αρχές και φορείς συναντήθηκε;
Τι απαντήσεις, τι υποσχέσεις πήρε, ποιοι και για πόσο θα συνδράμουν τελικά;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της συνολικής απομάκρυνσης των ογκωδών αντικειμένων και ξερών κλαδιών που αποτελούν εστίες πυρκαγιάς, ειδικά στον βόρειο τομέα του Δήμου;
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της συνολικής αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου;

Ο αριθμός των απορριμματοφόρων, αρπαγών και jcb που ήταν υπό λειτουργία -όπως και αυτών που χρήζουν επισκευής- ήταν ήδη γνωστός προ εκλογών και βάσει αυτών (και όσων επισκευάζονται) ο Δήμαρχος έχει αναλάβει την δέσμευση για την καθαριότητα του δήμου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ποιο θα είναι τελικά το διάστημα αυτό;
Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την αξία της ανακοίνωσης ή την προσπάθεια που γίνεται από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Πετάκο και το προσωπικό του Δήμου, τα αποτελέσματα πρέπει να είναι ορατά σε όλο το εύρος του Δήμου.

Η δεύτερη ανακοίνωση αναφέρεται στην πυρκαγιά του Μεσονυχίου όπου ο συντάκτης στην οδηγία της Πολιτικής Προστασίας έχει προσθέσει και τον δήμο γράφοντας «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο Δήμος Αχαρνών συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.»
Πόσο προσεκτικός είναι ο Δήμος -που παροτρύνει τους πολίτες του να είναι προσεκτικοί- όταν ο ίδιος έχει αμελήσει να αφαιρέσει τις πολυπληθείς εστίες πυρκαγιάς από τα πεζοδρόμια εδώ και μήνες;
Η πυρκαγιά στο Μεσονύχι προήλθε από βραχυκύκλωμα σε κολόνα της ΔΕΗ. Το ίδιο και η πυρκαγιά που μαίνεται τρεις μέρες τώρα στο Λουτράκι και κατακαίει τα Γεράνεια Όρη.
Τι θα γινόταν αν το βραχυκύκλωμα γινόταν δυο-τρία χιλιόμετρα πάνω από το Μεσονύχι με προσάναμμα όλα αυτά τα στοιβαγμένα ξερά κλαδιά και χόρτα στα πεζοδρόμια;

Τα Δελτία Τύπου και οι Ανακοινώσεις του Δήμου θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικά διατυπωμένες. Ελπίζουμε ότι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου (που μαθαίνουμε ότι δεν θα προέρχεται από τα μέσα ενημέρωσης του τοπικού έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου) θα διαχειρίζεται καλύτερα το κείμενο τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.