Εκτός παρέλασης 28ης Οκτωβρίου οι Αθλητικοί Σύλλογοι στις Αχαρνές. Τα αίτια της απόφασης.

Στις 21/10/2019 η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Αχαρνών -κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της και Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού- με απόφαση της, έθεσε εκτός παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου τους Αθλητικούς Συλλόγους της Πόλης (οι Αθλητικοί Σύλλογοι θα εκπροσωπηθούν -όπως αναφέρεται- από τις Ακαδημίες του Αχαρναϊκού ο οποίος επελέγη να παρελάσει λόγω παλαιότητα και ιστορικότητας.)

Νόμιμο; Ναι. Ηθικό όμως;
Όλοι γνωρίζουμε την ιστορικότητα πολλών Αθλητικών Σωματείων των Αχαρνών τα οποία με συμμετοχές αθλητών τους έχουν κάνει περήφανο τον Δήμο με Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διακρίσεις και μετάλλια. Ένα μεγάλο κομμάτι της καλής προβολής του Δήμου -δεν έχουμε και πολλές- οφείλεται σε αυτές τις διακρίσεις. Αυτοί οι Σύλλογοι λοιπόν και κατ’ επέκταση οι αθλητές τους δεν δικαιούνται το μερίδιο της τιμής και της προβολής που τους αναλογεί στον εορτασμό;
Μάλλον όχι.

Οι αιτιολογίες για τη λήψη της απόφασης:

•Η προηγούμενη δομή της παρέλασης ξεπερνούσε τον αριθμό των 65 συμμετεχόντων, με τα σχολεία να παρελαύνουν μετά από διαφόρους συλλόγους και αθλητικά σωματεία του Δήμου.
•Η παρέλαση του Δήμου Αχαρνών είναι μαθητική.
•Ο Δήμος Αχαρνών έχει πληθώρα σχολικών μονάδων, οι μαθητές των οποίων παρελαύνουν και απαιτείται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της παρέλασης, έχοντας μάλιστα γίνει αρκετές επισημάνσεις από Διευθυντές Σχολείων γι’ αυτό το θέμα.
•Οι μαθητές που παρελαύνουν με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους μπορούν να παρελαύνουν με την αντιπροσωπεία του σχολείου τους.

Κάποιες προσωπικές παρατηρήσεις για τις παραπάνω αιτιολογίες:

  • Σε άλλους Δήμους που παρελαύνουν όλα τα Σωματεία, Σύλλογοι και Φορείς, οι παρελάσεις δεν είναι μαθητικές; Ο γειτονικός Δήμος Κηφισιάς κάνει άλλου είδους παρέλαση; (11:15 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας. Ακολουθεί Παρέλαση Μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού & των Συλλόγων του Δήμου, στην Πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά.)
  • Οι δικοί μας Διευθυντές Σχολείων είναι λιγότερο υπομονετικοί από άλλους Διευθυντές Σχολείων; Τι θα έπρεπε να πουν δηλαδή αυτοί της Καλλιθέας, Περιστερίου, Ηλιούπολης, Πειραιά; Είναι αλήθεια βασική παράμετρος αυτή για την λήψη τέτοιας απόφασης; Οι δικοί μας μαθητές κουράζονται πιο εύκολα από τους άλλους;
  • Τα Αθλητικά Σωματεία δηλαδή έχουν μόνο μαθητές ώστε «..να παρελαύνουν με την αντιπροσωπεία του σχολείου τους»;
  • Το έργο που παράγεται στους Αθλητικούς Συλλόγους θυσιάζεται στον βωμό της παλαιότητας;

Είπαμε: Νόμιμο; Ναι. Ηθικό όμως;

Νάσος Βαλαβάνης

Διαβάστε εδώ την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου για την παρέλαση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.