Τεχνολογία Αναγνώρισης Προσώπου στους Ολυμπιακούς του 2020

Σύμφωνα με δήλωση της Intel η τεχνολογία NeoFace θα χρησιμοποιηθεί για να ταυτοποιήσει πάνω από 300.00 άτομα στους ολυμπιακούς αγώνες μεταξύ των οποίων αθλητές, εθελοντές, δημοσιογράφους και άλλους εργαζόμενους στα σημεία εισόδου των εγκαταστάσεων και των σταδίων. Ο σκοπός του προγράμματος είναι αποτροπή της εξαπάτησης μέσω ταυτοποίησης και η μείωση του χρόνου αναμονής σε ουρές για έλεγχο ταυτοποίησης.

Τα άτομα που συγκέντρωσε η Intel σε λίστα πρέπει να φωτογραφηθούν έτσι ώστε να λάβουν τις ειδικές ταυτότητες. Η χρήση αναγνώρισης προσώπου στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι περισσότερο θέμα διευκόλυνσης πάρα οτιδήποτε άλλο.

Σύμφωνα πάλι με την Intel η συλλογή των δεδομένων από το σύστημα δε θα είναι προσβάσιμη από την ίδια αλλά η διαχείριση θα γίνει από τη NEC. H Intel το μόνο που κάνει είναι να δώσει τους επεξεργαστές της στη NEC για τη δημιουργία του NeoFace.

Η συνεισφορά της Intel στους Ολυμπιακούς του 2020

Πέρα από τη χρήση των επεξεργαστών της για το NeoFace, η Intel θα χρησιμοποιήσει το Intel True VR για να προσφέρει εντυπωσιακές εκδοχές διαφορών εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Τόκιο κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Επίσης το hardware της θα χρησιμοποιηθεί στους εξοπλισμούς δικτύων της Cisco στις διάφορες παραστάσεις που θα λάβουν μέρος εκεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.