Δημοτικά τέλη Δήμου Αχαρνών: Τελικά μειώθηκαν ή αυξήθηκαν;

Δημοτικά τέληΤις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε ένα αδυσώπητο μπραντεφερ μεταξύ της παράταξης του Δημάρχου Σπύρου Βρεττού και Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης.
Η διαμάχη αφορούσε την επιβολή των δημοτικών τελών και η ιστορία έχει ως εξής:

Η Δημοτική Αρχή έφερε ως οφείλει κάθε χρόνο τέτοια εποχή την ψήφιση των δημοτικών τελών για το νέο έτος 2020.
Ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων ετών (αν και αυτή την τακτική την κατέκρινε όσο ήταν στην αντιπολίτευση) η πρόταση επιβολής των δημοτικών τελών ήταν κατά πολύ αυξημένη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των ανταποδοτικών υπηρεσιών (καθαριότητα, φωτισμός κ.λ.π). Σύμφωνα δε με υπολογισμούς που προσκόμισε η αντιπολίτευση αυτή η αυξημένη επιβολή ήταν της τάξης του 30%.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής ψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή μειοψηφούντος του Δ.Σ. κ. Κόνταρη, ο οποίος αιτιολόγησε την αρνητική του ψήφο λόγω της μη νόμιμης επιβολής αυξημένων δημοτικών τελών.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ., Δημοτικοί Σύμβουλοι από τέσσερις παρατάξεις συνυπέγραψαν την πρόταση του κ. Κόνταρη για μείωση των δημοτικών τελών, κατά 20%.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα για νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.

Στη νέα συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Δήμαρχος επανήλθε προτείνοντας αυτή τη φορά πολύ μικρές μειώσεις έναντι της αρχικής του πρότασης.

Η αντιπολίτευση επέμεινε στην αρχική της πρόταση. Η αντιπαράθεση οδηγήθηκε σε υψηλούς τόνους, καθώς ήταν φανερό ότι από πλευράς του Δημάρχου τα επιχειρήματα δεν ήταν πειστικά ο οποίος παράλληλα έδινε εντολές στην Πρόεδρο του Δ.Σ. για τη διαδικασία.

Τελικά οι παρατάξεις του κ. Βαρελά, του κ. Αφουξενίδη και του κ. Δαμάσκου αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και η ψηφοφορία έληξε με την πρόταση της δημοτικής αρχής να υπερψηφίζεται.

Στην πραγματικότητα η εξέλιξη των πραγμάτων έδειξε ότι η αντιπολίτευση επέβαλε μια μικρή μείωση των πολύ αυξημένων δημοτικών τελών, αντιδρώντας συντονισμένα.

Από την δική της πλευρά η Δημοτική Αρχή έσπευσε επικοινωνιακά να καρπωθεί τη μείωση αφού εξαναγκάστηκε να την προτείνει.

Σε κάθε περίπτωση, τα δημοτικά τέλη παραμένουν αυξημένα, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Και εν τέλει, όσα επικοινωνιακά τερτίπια και αν χρησιμοποιεί η εκάστοτε εξουσία, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.