Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αχαρνών με θέμα «Κανονισμός Ύδρευσης ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης»

Την Πέμπτη 27/02/2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Αχαρνών με θέμα «Κανονισμός Ύδρευσης ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης» από την  οποία ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός ήταν απών.

Ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Δαμάσκος τόνισε την ανάγκη της ριζικής ανακατασκευής του δικτύου καθώς σε αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συντήρηση από το 2001 που περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών κατόπιν παραχώρησης του από τους κληρονόμους Ράπτη χωρίς απαίτηση αποζημίωσης του.

Για το κόστος ανακατασκευής και συντήρησης του δικτύου έχουν προβλεφθεί αρχικά στην Τεχνική Μελέτη (που έχει ήδη περάσει από την Ελεγκτική Επιτροπή) κονδύλια περίπου 250.000€ που όμως μπορεί να μην εγκριθούν τελικά -όπως ανέφεραν ο κ. Αναστάσιος Δαμάσκος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μιχάλης Βρεττός- λόγω του ότι ο Δήμος βρίσκεται στο Παρατήριο.

Για την υδροδότηση της Βαρυμπόμπης, την ανακατασκευή και συντήρηση του δικτύου και των υδρομετρητών, υπάρχουν ερωτήματα για τα οποία ο Δήμος θα πρέπει:

  1. Να διασφαλίσει ότι το παραπάνω κόστος θα βαρύνει τους υδρολήπτες της Βαρυμπόμπης και μόνο και όχι όλους του δημότες Αχαρνών.
  2. Ότι μετά το πέρας της ριζικής ανακατασκευής του δικτύου, της αλλαγής και τοποθέτησης νέων υδρομετρητών, το έργο δεν θα περιέλθει σε ιδιωτική εταιρεία ύδρευσης, ή αν περιέλθει ως εναλλακτική -όπως ανέφερε ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Δαμάσκος- δηλαδή ως Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποδίδοντας στον Δήμο ένα τίμημα το οποίο θα συμφωνηθεί, να πραγματοποιηθεί με απόφαση του Δ.Σ με ανάλογες ρήτρες και δεσμεύσεις ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα όπως αυτά του 2013-2014 του οικισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων με υπερτιμολογήσεις.
  3. Να απαντήσει πως έχει και εάν έχει τακτοποιηθεί -βάσει του πορίσματος του ΣΕΕΔ- το ποσό του 1.081.900,56€ για λογαριασμούς υδροδότησης της Βαρυμπόμπης και ποιο είναι το ποσό της οφειλής στην ΕΥΔΑΠ για καταναλώσεις από την ημερομηνία του πορίσματος έως σήμερα.
  4. Αν θα πραγματοποιούνται πλέον καταμετρήσεις των υδροληπτών και θα εισπράττονται λογαριασμοί ύδρευσης στην Βαρυμπόμπη μέχρι της ριζικής ανακατασκευής του δικτύου, συντήρησης και τοποθέτησης υδρομετρητών.

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.