Τη φύλαξη -ως όφειλε λόγω πανδημίας- και όχι τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού ανέλαβε ο Δήμος Αχαρνών

DImos Axarnwn mainΟ Δήμος Αχαρνών ανέβασε στην ιστοσελίδα του -στις 18/03/2020 το βράδυ- Δελτίου Τύπου – Ανακοίνωση με τίτλο «Ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού».
Ο τίτλος όμως δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο εφόσον περιμένει κανείς να διαβάσει σε αυτήν ότι οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού παραχωρούνται στον Δήμο.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά τι γράφει η επιστολή αυτή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Δήμαρχο:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Εν όψει αφενός του πρωταρχικού στόχου, που αποτελεί η προάσπιση της δημόσιας υγείας και της περαιτέρω ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, αφετέρου των προβλέψεων της ΠΝΠ από 25/02/2020 (ΦΕΚ Α΄ 42/25-02-2020), άρθρο πρώτο παρ.1 & 2 περ. στ΄, εν αναμονή της έκδοσης σχετικής Υπουργικής Απόφασης για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην ΓΓΑ, ζητούμε όπως προβείτε σε κάθε επείγον και προληπτικό μέτρο που απαιτείται για την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και την αποφυγή κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.
Ειδικότερα:

  • στην άμεση σφράγιση των εγκαταστάσεων και την προφύλαξή τους από ενδεχόμενες παραβιάσεις με την τοποθέτηση νέων κλειδαριών και λουκέτων, επίσης την τοποθέτηση συρματοπλέγματος σε όλο το μήκος των εγκαταστάσεων εξωτερικά,
  • στην αφαίρεση κάθε αθλητικού υλικού ή τμήματος αθλητικού υλικού (πχ στεφάνια ή άλλα όργανα άθλησης ή γυμναστικής) προκειμένου να μην είναι εφικτή η άμεση χρήση τους από οποιονδήποτε
  • στην κατά το μέτρο αρμοδιότητάς σας φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων με προσωπικό που θα διατεθεί από την οικεία Δημοτική Αστυνομία.

Με εκτίμηση,
 
Λευτέρης Αυγενάκης
Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Αυτό που ζητά λοιπόν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι ο Δήμος να φυλάξει τις εγκαταστάσεις στα πλαίσια της ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην κατά το μέτρο αρμοδιότητάς του φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων με προσωπικό που θα διατεθεί από την οικεία Δημοτική Αστυνομία και που όπως αναφέρεται στο παραπάνω ΦΕΚ ισχύει για όλες τις εγκαταστάσεις της περιοχής του Δήμου.

Στην επιστολή αναφέρεται σαφώς «..για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην ΓΓΑ..«

Από που λοιπόν προκύπτει ότι ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού; Δεν υπάρχει πουθενά κανένα ΦΕΚ που να γράφει ότι ο Δήμος αναλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, ούτε καν ανακοίνωση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ή την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Μέχρι την ανακοίνωση της, το παραπάνω Δελτίο Τύπου του Δήμου θα θεωρείται ένα ακόμα κακό επικοινωνιακό τρικ ή ένα λάθος διατυπωμένο Δελτίο ή ένα Δελτίο με λάθος επικεφαλίδα. Διαλέξτε.

Έχει σημασία να δούμε πως το Α.Σ.Ο.Χ ΦΟΙΒΟΣ χειρίστηκε το θέμα του Στίβου του Ολυμπιακού Χωριού και τις ενέργειες που έγιναν με ημερομηνίες:

17/03/2020 – Ανακοινώνει:
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη ΓΓΑ, ο στίβος του σταδίου δεν θα είναι διαθέσιμος για το κοινό. Ο λόγος είναι πως παρατηρείται συγχρωτισμός, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες, και πολλά άτομα δεν τηρούν τις πρέπουσες αποστάσεις ενώ άλλοι αγγίζουν τις ίδιες επιφάνειες.
Το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο και από μας. Δείξτε κατανόηση και βοηθήστε όλοι μαζί ώστε να βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένοι απ΄αυτή την «περιπέτεια».
ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ

19/03/2020 – Ανακοινώνει μήνυμα που έχει ήδη σταλεί στον Υφυπουργό:
Κύριε υφυπουργέ καλημέρα 
Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ, σας ενημερώνουμε πώς οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού χωριού τελούν υπό αναστολή λειτουργίας από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία της χώρας. Είχε μείνει ανοιχτό το στάδιο στίβου γιατί είναι «ανοιχτό» κι εύκολα κάποιος μπορεί να μπει, παρόλο που βγάλαμε ανακοινώσεις που δεν επιτρέπουν την είσοδο ενώ ταυτόχρονα ενημερώνουμε όσους είναι εκεί πως δεν επιτρέπεται η χρήση του.Το σωματείο μας, μέσα από την εθελοντική προσφορά των κατοίκων του Ολυμπιακού χωριού, διατηρεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε πολύ καλή κατάσταση εδώ και 14 χρόνια. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.»

Επειδή πολύς ντόρος γίνεται για το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού χωριού, στο οποίο δραστηριοποιούνται περισσότερα από 700 παιδιά και 300 ενήλικες από τον Δήμο και τις γύρω περιοχές, χωρίς να υπολογίζονται οι ελεύθεροι χρήστες, καλό θα ήταν ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να φροντίζουν και να συνδράμουν στο εθελοντικό έργο που προσφέρουν οι σύλλογοι των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Παραδείγματος χάρη, αποκομιδή σκουπιδιών (τόνοι σκουπιδιών) που βρίσκονται ακριβώς έξω από το αθλητικό κέντρο.

Πολλοί ποδηλατικοί όμιλοι που σταθμεύουν σε εκείνο το σημείο για να προπονηθούν και πολίτες που χρησιμοποιούν τον περιμετρικό χώρο για αθλητικές δραστηριότητες θέτουν θέμα υγείας. Τα σκουπίδια αυτά βρίσκονται εκεί περίπου 10 χρόνια.

Ο περιμετρικός φωτισμός του αθλητικού κέντρου δε λειτουργεί κι είναι όλα στο σκοτάδι.
Στα πάρκινγκ του αθλητικού κέντρου δεν γίνεται καθαρισμός με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί αρκετά, πλαστικά κυρίως, σκουπίδια.

Τέλος, επειδή ο αθλητισμός είναι υγεία, παιδεία και πολιτισμός φροντίστε να συνδράμετε στο έργο που προσφέρουν τόσα χρόνια εθελοντικά οι κάτοικοι του Ολυμπιακού χωριού.

Για όσους δεν γνωρίζουν οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια στη Γ.Γ.Α., έκτασης περίπου 90 στρεμμάτων με τις αθλητικές και λοιπές βοηθητικές εγκαταστάσεις, που έχουν ανεγερθεί στο Ολυμπιακό χωριό και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του οικισμού για την ικανοποίηση των προπονητικών αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και εν συνεχεία της εξυπηρέτησης των πολιτών και οικιστών στον τομέα της άθλησης. Η παραχώρηση αποσκοπεί στη δημιουργία του νέου Εθνικού Προπονητικού Κέντρου, στο πλαίσιο του Εθνικού Αθλητικού Σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού και την Γ.Γ.Α.

Οι παραχωρούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν συγκρότημα κλειστών γυμναστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους, κολυμβητική δεξαμενή με τις εγκαταστάσεις της, στάδιο, γήπεδα τένις, αντλιοστάσιο άρδευσης του γηπέδου και χώρους στάθμευσης.

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.