«Έτοιμος» για τηλεδιασκέψεις ο Δήμος Αχαρνών μετά τις αντιδράσεις

tilediaskepsiΚατόπιν των δημοσιεύσεων “Καταιγίδα αντιδράσεων για τις «δια περιφοράς» αποφάσεις” και το “Δεκάδες Δήμοι θέλουν να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης που τους διαθέτει η Κ.Ε.Δ.Ε” που δημοσιεύτηκαν στις 28/03/2020 στην ιστοσελίδα μας αλλά και της κατακραυγής της αντιπολίτευσης για εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν “δια περιφοράς” όπως αυτής για την επιχορήγηση των 17 εκ. ευρώ στο Δ.Σ. στις 31/03/2020 χωρίς καμία ουσιαστική ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων, ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει “ Έτοιμος για τη διενέργεια Δημοτικών Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης..” το βράδυ της Τρίτης 07/04/2020.

Για την διενέργεια τόσο σημαντικών συμβουλίων και για να τηρηθεί η αντικειμενικότητα της διαφάνειας, εάν ο Δήμος ήθελε, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τηλεδιασκέψεις μέσω γνωστών εφαρμογών όπως το Zoom ή το Skype. Το Τοπικό Συμβούλιο Θρακομακεδόνων, πρωτοπορώντας, έχει ήδη συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Zoom που χρησιμοποιείται και για μαθήματα σε δημοτικά σχολεία. Η εφαρμογή αυτή είναι δωρεάν, έχει δυνατότητα 100 συμμετεχόντων και μπορεί να κάνει και καταγραφή -κατόπιν συναίνεσης- για χρήση πρακτικών. Έχει επίσης την δυνατότητα ο επικεφαλής να σιγάσει τα μικρόφωνα που θέλει σε περίπτωση -ας πούμε- που παρακολουθεί ο τοπικός τύπος και παρέχει εξαιρετικό βαθμό ασφάλειας.

Μια εβδομάδα λοιπόν μετά την εξαιρετικής σημασίας ψηφοφορία για την επιχορήγηση των 17 εκ. ευρώ στον Δήμο, αυτός δηλώνει “Έτοιμος”.
Έτοιμος, σημαίνει ότι έχουν γίνει διεργασίες, προετοιμασία, ότι ο Δήμος έχει κάνει μια σειρά ενεργειών που προϋποθέτουν εύλογο χρόνο. Μάλιστα, αναρτάται στη Διαύγεια απόφαση του Αντιδημάρχου Οικονομικών για προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών αξίας 14.136 ευρώ (προφανώς για χρήση από τους Δημοτικούς Συμβούλους κατά την τηλεδιάσκεψη).

Ποιος ήταν ο λόγος που το σοβαρό θέμα για την επιχορήγηση των 17 εκ. ευρώ έπρεπε να περάσει δια περιφοράς (δηλαδή με email) σε Δ.Σ στις 31/03 και όχι στις 07/04 δηλαδή μια εβδομάδα αργότερα που ο Δήμος θα ήταν “ Έτοιμος για τη διενέργεια Δημοτικών Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης..” και θα μπορούσε να γίνει συζήτηση και να τεθούν ερωτήματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους;
Γιατί τόση πρεμούρα;

Αναπάντητα τα παραπάνω ερωτήματα όπως και τα εύλογα ερωτήματα στο Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης Αχαρνών – Θρακομακεδόνων Δ.Ε.Κ.Α

 

2 thoughts on “«Έτοιμος» για τηλεδιασκέψεις ο Δήμος Αχαρνών μετά τις αντιδράσεις

  1. Παράθεμα: Στου κουφού την πόρτα.. | Επιτομή ειδήσεων

  2. Παράθεμα: Ο «έτοιμος για τηλεδιασκέψεις» Δήμος Αχαρνών θα συνεδριάσει ..δια περιφοράς! | Επιτομή ειδήσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.