Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων για 36.500 θέσεις σε Δήμους και Περιφέρειες- Το ΦΕΚ

Η πρόσκληση του ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1256 της 09/04/2020 και ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις ανέργων.

Το πρόγραμμα συνολικής δαπάνης 277 εκ. ευρώ περίπου και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και προβλέπει 36.500 θέσεις οκτάμηνης απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) και συναφείς φορείς καθώς και υπηρεσίες Υπουργείων ενώ παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξη τους στην αγορά εργασίας.

Για κάθε ωφελούμενο που θα τοποθετηθεί από τον επιβλέποντα φορέα το μισθολογικό κόστος αντιστοιχεί σε 21,84 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 546,00 Ευρώ μηνιαίως.

Στο ΦΕΚ που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι περιλαμβάνει η δράση, τα κριτήρια μοριοδότησης και πως μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής (με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο).

Διαβάστε εδώ το ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1256 της 09/04/2020

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.