Η Δ.Ε.Κ.Α. – Δημοτική Παράταξη Αχαρνών – Θρακομακεδόνων τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στους δημότες προτείνει μέτρα για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων

Μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και με δεδομένη την πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κλάδο η Δ.Ε.Κ.Α. – Δημοτική Παράταξη Αχαρνών – Θρακομακεδόνων εξέδωσε Δ.Τ. με προτάσεις για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων του Δήμου Αχαρνών και ζητά σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:


Από αύριο Δευτέρα 04/05/20 η ζωή μας αρχίζει να επανέρχεται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς.

Για πλήθος επιχειρήσεων όμως και για τους εργαζομένους τους, η επόμενη περίοδος θα είναι ανηφορική και πολύ δύσκολη.

Μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και με δεδομένη την πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον επιχειρηματικό κλάδο και πιο έντονα στον κλάδο της εστίασης η παράταξη Δ.Ε.Κ.Α. προτείνει:

• Απαλλαγή από Δημοτικά τέλη και φόρους, καθώς και τέλη κοινόχρηστων χώρων έως 31/12/2020 των επιχειρήσεων, οι οποίες λόγω πανδημίας βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας.

• Παροχή δυνατότητας στα καταστήματα εστίασης να αυξήσουν τον αριθμό των εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων πέραν του ορισμένου από το δήμο μέχρι σήμερα ορίου. Η δυνατότητα αυτή να δοθεί τουλάχιστον μέχρι 31/10/2020, ώστε οι επιχειρηματίες να καλύψουν μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί. Απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας των 2 μέτρων που επιβάλει ο νόμος και να μην θίγονται ζητήματα ασφαλούς διέλευσης πεζών και αμαξιδίων ΑΜΕΑ.

• Επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί στον δήμο όπως π.χ τέλος κατάληψης κοινοχρήστων χώρων για το χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις. Εναλλακτικά μπορεί να υπάρξει συμψηφισμός με μελλοντικές οφειλές.

• Αναστολή πληρωμών όλων των επιχειρήσεων που έχουν υπαχθεί στις 120 δόσεις χωρίς προσαυξήσεις και με επανεκκίνηση καταβολών από 01/01/2021

• Εφαρμογή κατ’ αναλογία μέτρων οικονομικής στήριξης (απαλλαγής δημοτικών τελών κ.λ.π) και για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ακόμα και εάν δεν έχει ανασταλεί η δραστηριότητά τους.

• Άμεση εφαρμογή των από 24-3-2020 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Η Δ.Ε.Κ.Α. – Δημοτική Παράταξη Αχαρνών – Θρακομακεδόνων τηρώντας υπεύθυνη στάση απέναντι στους δημότες προτείνει μέτρα που είναι ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα.

Η χρηματοδότηση των μέτρων θα καλυφθεί από το πλεόνασμα που δημιουργείται κάθε χρόνο από δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο: Μόνο το 2019 το πλεόνασμα ήταν 5,5 εκατ. ευρώ (απολογιστικά) και αναμένεται το 2020 να κυμανθεί σε ανάλογα επίπεδα ανεξαρτήτως των πλασματικών προϋπολογισμών που εισηγείται ο Δήμος.

Για όλα τα παραπάνω και για επιπλέον ενέργειες στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων ζητούμε τη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

epitomi_eidisewn_ta_nea_opws_einai_footer BM7

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.