Το χρονικό της Σύμπραξης [2]

Το μείζον ερώτημα που ταλανίζει τα στελέχη της Δ.Ε.Κ.Α. είναι το ΓΙΑΤΙ αποφασίστηκε από τους επτά εκλεγμένους -επαναλαμβάνω ερήμην των στελεχών της- η ανέκκλητη Σύμπραξη ως λύση συνεργασίας με τον Υπερήφανο Δήμο, όταν μάλιστα αυτός απλώνει χέρι αναγκαστικής συνεργασίας.

ΓΙΑΤΙ οι δυο παρατάξεις δεν διατήρησαν την αυτοτέλεια τους και δεν προχώρησαν σε μια συνεργασία ορίζοντας Αντιδημάρχους, Προέδρους ή Αντιπροέδρους σε συλλογικά όργανα χωρίς άλλη δέσμευση;

ΓΙΑΤΙ δεν προχώρησαν με την υπογραφή ενός άτυπου μνημονίου που θα επέτρεπε την υπαναχώρηση τους αν η συνεργασία δεν περπατούσε ομαλά;

ΓΙΑΤΙ η Δ.Ε.Κ.Α. -σε περίπτωση διαφωνίας ή μη αγαστής συνεργασίας- πρέπει να σύρεται δέσμια μιας σύμπραξης για μια τριετία και να λογίζεται ως Υπερήφανος Δήμος στα Δημοτικά Συμβούλια και τα συλλογικά όργανα του Δήμου με επικεφαλής βέβαια τον Σπύρο Βρεττό, χάνοντας έτσι όλα της τα αντιπολιτευτικά δικαιώματα και μοιραία να οδηγηθεί σε διάλυση; (Διότι για τα τρία επόμενα χρόνια ακόμα κι αν διαφωνήσει ένας ή ακόμα και οι επτά εκλεγμένοι της Δ.Ε.Κ.Α. θα γίνουν απλά ανεξάρτητοι σύμβουλοι.)

Η όλη διαδικασία και οι συζητήσεις για τη Σύμπραξη –σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής των εκλεγμένων προς τα στελέχη της Δ.Ε.Κ.Α. για το τετελεσμένο γεγονός– διήρκεσε 8 ημέρες μέχρι της επίσημης ανακοίνωσης από την ιστοσελίδα του Δήμου (Δευτέρα 07/09/2021 έως Δευτέρα 14/09/2021). Για αυτό το διάστημα, και κατόπιν πίεσης των στελεχών προς του εκλεγμένους για το αν αληθεύουν οι φήμες που είχαν διασπαρεί από τους κύκλους του Δήμου μια εβδομάδα νωρίτερα, οι εκλεγμένοι αναφέρθηκαν σε προτάσεις “συνεργασίας” που είχαν γίνει από τον Δήμαρχο. (Επαναλαμβάνω συνεργασίας όχι σύμπραξης).

Είναι εκπληκτικό ότι σε ένα τόσο μικρό διάστημα και με δύο μόνο “διερευνητικές συναντήσεις”, οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις του Δήμου Αχαρνών με δυο εντελώς διαφορετικά προεκλογικά προγράμματα, προχώρησαν σε συγκλίσεις με κανόνες και προϋποθέσεις, συμφώνησαν προτεραιότητες, επιμέρισαν θέσεις στη διοίκηση, δημιούργησαν Αντιδημαρχίες και αφού συμφώνησαν σε όλα συμφώνησαν και σε σύμπραξη το Σάββατο 12/09/2020 ενώ υπέγραψαν επίσημα στις 14/09/2020.

Νάσος Βαλαβάνης

1 thought on “Το χρονικό της Σύμπραξης [2]

  1. Παράθεμα: Να στρογγυλεύουμε τις γωνίες σιγά-σιγά | Επιτομή ειδήσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.