Να στρογγυλεύουμε τις γωνίες σιγά-σιγά

Τα δείγματα γραφής των επτά εκλεγμένων, που αποφάσισαν να σύρουν -με ΣΥΜΠΡΑΞΗ- δέσμια και φιμωμένη για τρία χρόνια τη παράταξη Δ.Ε.Κ.Α. στη συμπολίτευση του Δήμου Αχαρνών μετονομάζοντας την σε Υπερήφανο Δήμο, έκαναν την εμφάνιση τους στα social μετά τους διορισμούς τους.

Τα στρογγυλέματα του είδους “Στον πρώτο χρόνο της θητείας της η δημοτική αρχή προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα της πόλης. Σε κάποιες περιπτώσεις τα πήγε καλά, σε κάποιες άλλες δεν τα κατάφερε.” μόνο μειδιάματα προκαλούν μετά τους μύδρους που κατά καιρούς έχουν εξαπολυθεί προς την Δημοτική Αρχή από τους εκλεγμένους.

Αλήθεια τώρα, “ο Δήμαρχος μας έθεσε προ των ευθυνών μας”; ..και η ευθύνη σας απέναντι σε αυτούς που σας στήριξαν; .. η ευθύνη σας να στηλιτεύετε και να καταγγέλλετε τις λάθος αποφάσεις και πράξεις της Δημοτικής Αρχής; ..να προτείνετε λύσεις και προγράμματα όπως αυτά που είχε εξαγγείλει η Δ.Ε.Κ.Α. και με τα οποία εκλεγήκατε; ..να προασπίσετε τα συμφέροντα και το καλό του τόπου όπως έπρεπε να κάνετε από τη θέση της Αντιπολίτευσης;
Ο δήμαρχος λοιπόν “σας έθεσε προ των ευθυνών σας;” ..και εσείς τις αναλάβατε; Συγχαρητήρια!
Η αλήθεια είναι ότι κάποιος έπρεπε να το κάνει.

Κανείς από τους επτά δεν είχε το σθένος (κατά τη διαπραγμάτευση, είτε μεταγενέστερα) να πει ότι η ΣΥΜΠΡΑΞΗ ήταν μια απόφαση ΜΟΝΟ των εκλεγμένων χωρίς την συναίνεση της παράταξης αφού αυτή δεν ενημερώθηκε. Λογικό. Γιατί βασικό χαρτί στη διαπραγμάτευση είναι να υπονοείς ότι σε ακολουθούν όλοι. Τα μισόλογα για “συνεργασία” υπήρξαν ένα προπέτασμα καπνού μέχρι την επίσημη ανακοίνωση για ΣΥΜΠΡΑΞΗ.

Είναι ιστορικής σημασίας το γεγονός να πηγαίνεις με πλεονέκτημα σε μια διαπραγμάτευση και να παίρνεις τα ελάχιστα που σου προσφέρονται. Πήραν λοιπόν μια τριτοδεύτερη θέση με την νεοκατασκευασθείσα Αντιδημαρχία Συντονισμού Δημοτικού Έργου, μια επίσης νεοκατασκευασθείσα Αντιδημαρχία Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, και μια ακόμη Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας (και Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων). Έρχεται βέβαια και αυτή της θέσης της Αντιπροέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Α. που η τοποθέτηση αναμένουμε να γίνει με καθαρά αξιοκρατικά, επιστημονικά και δημοκρατικά κριτήρια. Προϋπόθεση για τη ΣΥΜΠΡΑΞΗ και η καρέκλα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επί της ουσίας λοιπόν δημιουργήθηκαν καρέκλες για την απορρόφηση των εκλεγμένων.
Καμία κουβέντα όμως για τις κρίσιμες Αντιδημαρχίες Οικονομικών, Διοίκησης κλπ.
Εκεί όλα πάνε καλά!
Ο δήμαρχος σε κίνηση ΜΑΤ δίνει αυτά που θέλει ξεδοντιάζοντας την Αντιπολίτευση, επιχειρεί να διαλύσει τη Δ.Ε.Κ.Α. και παράλληλα εμπλουτίζει τον Υπερήφανο Δήμο με στελέχη με σκοπό να ανταπεξέλθει στους επερχόμενους κλυδωνισμούς από τα έσω της παράταξης του. Ανακοινώσεις αναμένονται και από βασικά στελέχη της παράταξης του που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί.

Όσον αφορά τα περί ΑΜΙΣΘΩΝ Αντιδημάρχων να πούμε ότι όταν εργάζεσαι στο Δημόσιο δεν θυσιάζεις τον μισθό σου για τον μισθό του Αντιδημάρχου. Τέτοιες δηλώσεις αλτρουισμού θα ήταν αποδεκτές υπό διαφορετικές συνθήκες.

Υ.Γ.
Στο σημαντικότατο 14ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών της 20/09/2020 η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε η δεν θέλησε να εξασφαλίσει ήχο κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του.
Αν δε μπόρεσε πρόκειται για προκλητική ανικανότητα, αν δεν θέλησε ας μην γελοιοποιεί ολόκληρο τον Δήμο με βουβή προβολή.

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.