Μνημόνιο συνεργασίας για φροντίδα υγείας σε αθλητές, αθλούμενους και εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού από την Πολυκλινική

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΓΓΑ και της Ανώνυμης Εταιρίας Μονάδων Υγείας, η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας και διαχειρίζεται την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΕΜΥ, Ευαγγελία Βελέντζα.

Αντικείμενο του Μνημονίου, που υπογράφτηκε παρουσία των προέδρου και αντιπροέδρου της ΑΕΜΥ, Κύριλλου Παπακυρίλλου και Θεόδωρου Κουρτσούνη, αντίστοιχα και του Συντονιστή της Επιτροπής Διαχείρισης της Λειτουργίας, των αθλητικών εγκαταστάσεων του «Ολυμπιακού Χωριού», Πέτρου Γαλάνη, είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους αθλητές, αθλούμενους και χρήστες του αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού.

Η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, εταιρία του υπουργείου Υγείας, δραστηριοποιείται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, λειτούργησε την Ολυμπιακή Κλινική στο Ολυμπιακό Χωριό και διαθέτει, μεταξύ άλλων, άκρως οργανωμένο φυσικοθεραπευτήριο και κέντρο αποκατάστασης. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και αναπτύσσει πιλοτικά προγράμματα παροχής πρόσθετων και εξιδεικευμένων υπηρεσιών υγείας.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΑΕΜΥ θα συνεργασθούν για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού προς τους αθλούμενους και τις οικογένειές τους, όπως επίσης και στην κάλυψη, με παροχή υπηρεσιών υγείας, διαφόρων αθλητικών διοργανώσεων στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.

Ενδεικτικά η ΑΕΜΥ αναλαμβάνει να παρέχει:
* Υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κάθε άλλη υπηρεσία (όπως π.χ. Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) που παρέχεται στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.
* Ειδική προνομιακή τιμή, ανταγωνιστική της ελεύθερης αγοράς για την Κάρτα Αθλητή, στη βάση των απαιτούμενων εξετάσεων, σε όλους τους μόνιμα αθλούμενους στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού,
* Δημιουργία «πακέτων» προληπτικών εξετάσεων για συγκεκριμένα αθλήματα, που με ελκυστική τιμή θα ενδιαφέρουν τους συλλόγους που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.
* Σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαχείρισης της Λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, την προώθηση από αυτήν ειδικών προγραμμάτων ιατρικών εξετάσεων σε συνεργαζόμενους φορείς και εξετάσεις σύγχρονων προδιαγραφών σε ελκυστική τιμή.
* Κάλυψη, με παροχή υπηρεσιών υγείας, διαφόρων αθλητικών διοργανώσεων που θα διοργανώνονται στους χώρους του αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού ή θα φιλοξενούνται εκεί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού:
«Σήμερα είναι μεγάλη χαρά, τόσο δική μου όσο και των στελεχών του Υπουργείου, διότι συνεχίζουμε μια συνεργασία η οποία είχε διακοπεί για πάρα πολλά χρόνια, ανεξήγητα, υπογράφοντας Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εκπροσώπους της διοίκησης της Ανωνύμου Εταιρίας Μονάδων Υγείας. Καταρχάς για τους αθλούμενους και τους εργαζόμενους στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού, με στόχο στη συνέχεια να επεκταθεί και στις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις του λεκανοπεδίου και μετέπειτα στην υπόλοιπη χώρα.
Θα υπάρξει συνεργασία έτσι ώστε να παρέχονται όλες οι υπηρεσίες υγείας, αποκατάστασης και όλα όσα προσφέρει με πολλή ευσυνειδησία και συνέπεια το προσωπικό -ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό- της Πολυκλινικής, ώστε να έχουμε ακόμη μία υπηρεσία προς όφελος των αθλητών, μιας και ο προσανατολισμός μας είναι σαφής: Ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενισχύουμε τους αθλητές που αποτελούν εκ των πραγμάτων τη βάση της πυραμίδας του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας»

Ευαγγελία Βελέντζα, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΑΕΜΥ:
«Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού να αναβαθμίσει τους χώρους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στα αθλητικά κέντρα, η Ανώνυμη Εταιρία Μονάδων Υγείας έρχεται να συνεπικουρήσει το έργο του με την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας στους αθλητές του αθλητικού κέντρου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και όχι μόνο.
Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΜΥ και η Πολυκλινική της, με το εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα φυσιοθεραπείας και αποκατάστασης, λειτουργούσε και προσέφερε τις υπηρεσίες του στους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004, για καλύτερη απόδοσή τους. Αυτή λοιπόν την προσπάθεια θέλουμε να τη συνεχίσουμε με τους αθλητές της περιοχής και όσο περισσότερο μπορούμε να ανοιχτούμε στην ευρύτερη κοινωνία την αθλητική, αλλά και στην κάθε οικογένεια του Ολυμπιακού Χωριού».

Κύριλλος Παπακυρίλλου, Πρόεδρος ΑΕΜΥ:
«Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό που δίνει την ευκαιρία στην Πολυκλινική να ξαναγυρίσει στο φυσικό της αντικείμενο, όπως το 2004, οπότε ξεκίνησε να προσφέρει ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στους αθλητές. Με τη συμφωνία αυτή προσφέρουμε ξανά εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους αθλούμενους στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού».
Πέτρος Γαλάνης, Συντονιστής της Επιτροπής Διαχείρισης της Λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων «Ολυμπιακού Χωριού»:
«Είναι μεγάλη μας τιμή που υπογράφεται αυτή η συμφωνία, είναι προς όφελος των αθλούμενων και της κοινωνίας του Ολυμπιακού Χωριού. Εμείς, ως διοίκηση του αθλητικού κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού θα τη στηρίξουμε. Θα είμαστε δίπλα στην Πολυκλινική για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε το έργο που θα κάνει».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.