Αστρονομική οφειλή 480.000 ευρώ του Δήμου Αχαρνών στην ΕΥΔΑΠ

DImos Axarnwn mainΜέσα στις μέρες της κρίσης του κορωναϊού, ο Δήμος Αχαρνών ενέκρινε δύο δαπάνες για την ΕΥΔΑΠ οι οποίες αναρτήθηκαν στη Διαύγεια με ημερομηνία 13/03/2020: η πρώτη ύψους 400.000€ για οφειλή παρελθόντων ετών ΑΔΑ: ΨΨΒΜΩΨ8-ΤΨ – Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης Α-343 για: Οφειλή παρελθόντων ετών ΕΥΔΑΠ (Δήμος κ Ν.Π.Δ.Δ)  και η δεύτερη ύψους 83.273,52€ για ρύθμιση οφειλής ΑΔΑ: 66ΜΘΩΨ8-0ΛΖ – Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης Α-342 για: Ρύθμιση οφειλής Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Θα είχε ενδιαφέρον να απαντήσει ο Δήμος σε τι αφορούν αυτές οι οφειλές.
Τα ακόμα πιο ειδικό ερώτημα είναι εάν κάποια από τις παραπάνω δαπάνες τακτοποιεί ποσά οφειλών στην ΕΥΔΑΠ για καταναλώσεις της ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης.

Ακόμα δεν έχει απαντηθεί εάν έχουν τακτοποιηθεί -βάσει του πορίσματος του ΣΕΕΔ- το ποσό του 1.081.900,56€ για λογαριασμούς υδροδότησης σε περίπου 220 κατοικίες της Βαρυμπόμπης και ποιο είναι το ποσό της οφειλής στην ΕΥΔΑΠ για καταναλώσεις από την ημερομηνία του πορίσματος έως σήμερα.

Εάν η απάντηση είναι ναι, τίθεται το ηθικό ερώτημα ποιους πρέπει να βαρύνει αυτή η δαπάνη. Δηλαδή θα έπρεπε να βαρύνει τους υδρολήπτες της Βαρυμπόμπης που έκαναν επί 20 χρόνια τις καταναλώσεις ή να επιμεριστεί σε  όλους του δημότες των Αχαρνών;

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.