Νεφελούδης: Ανακοίνωσε στο Ολυμπιακό Χωριό τον καθορισμό του τιμήματος των κατοικιών στα 380,62 € και την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Γ.Γ. Αθλητισμού

nefeloudisΣτο κατάμεστο κλειστό γήπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στις 12/02/2016, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης και η Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη, ανακοίνωσαν επίσημα τον καθορισμό του τιμήματος των κατοικιών στα 380,62 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στην Γ.Γ. Αθλητισμού και απάντησαν σε ερωτήματα των κατοίκων.

Σημαντικότατο ρόλο στην διαμόρφωση του τιμήματος, όπως ανέφεραν υπηρεσιακοί παράγοντες, έπαιξαν οι προσφυγές φορέων του Ολυμπιακού Χωριού ειδικά στον Άρειο Πάγο, αλλά και στη Δικαιοσύνη γενικότερα, για κατασκευαστικές παραλείψεις και κακοτεχνίες.

Το θέμα του τιμήματος υπήρξε επί σειρά ετών αντικείμενο σφοδρής παρασκηνιακής αντιπαράθεσης μεταξύ κατοίκων και προηγούμενων Υπουργών και Διοικήσεων του ΟΕΚ, καθώς κανείς δεν αναλάμβανε το πολιτικό -κυρίως- κόστος για την τεράστια διαφορά του τιμήματος από τους υπόλοιπους οικισμούς του ΟΕΚ στην ελληνική επικράτεια. Σε αυτό έβαλε τέλος ο Υπουργός, με την εφαρμογή του άρθρου 65 του Ν3518/2006, που προβλέπει ειδικά την κοστολόγηση του Ολυμπιακού Χωριού. Ο Υπουργός συμπεριέλαβε στον υπολογισμό του τιμήματος και όλα τα οφέλη που τελικά καρπούνται οι δικαιούχοι, όπως η χρήση των οικιών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρακράτηση χρημάτων από κατασκευαστές λόγω παραλείψεων και κακοτεχνιών, η μελλοντική εκμετάλλευση της Διεθνούς Ζώνης, κ.ά.

Πρέπει επίσης να υπογραμμιστεί η θετική συμβολή όσων παρέμειναν έως σήμερα στην εκκαθάριση και έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα του πολιτικού μηχανικού κ. Πέτρου Αντωνάκου (ο οποίος ήταν και ο εισηγητής της Υπουργικής Απόφασης) και άλλων παλαιών στελεχών του ΟΕΚ.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη για την ευαισθητοποίηση, την άμεση κινητοποίηση και την καταλυτική του συμβολή, όχι μόνο στο θέμα του τιμήματος, αλλά σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που λιμνάζουν στο Ολυμπιακό Χωριό και τους υπόλοιπους οικισμούς του ΟΕΚ στην Ελλάδα.

Στην ενημερωτική εκδήλωση, που οργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο του Ολυμπιακού Χωριού ΦΟΙΒΟΣ, παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των φορέων του Ολυμπιακού Χωριού. Ακολουθούν αναλυτικά οι ομιλίες του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Κυριάκου Μαρτίνου, του πρώην Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Παύλου Γεωργίου, του οργανωτικού Γραμματέα του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Γεωργίου Λουρδή και του Γενικού Γραμματέα του Αθλητικού Σωματείου Ο. Χ. ΦΟΙΒΟΣ κ. Ρίζου Τζαλακώστα, (με την σειρά που μίλησαν).

Η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Κυριάκου Μαρτίνου

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Κυριάκου Μαρτίνου

 

Η ομιλία του πρώην Προέδρου του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Παύλου Γεωργίου

«Το Ολυμπιακό Χωριό βρίσκεται σε εντελώς απομονωμένη περιοχή (έξω από κάθε κοινωνικό ιστό), με συμπαγή «μάζα» 10.000 κατοίκων, εντελώς αγνώστων μεταξύ τους, και με τεράστιες διαφορές δημογραφικών, επαγγελματικών, εισοδηματικών και άλλων κοινωνικο-πολιτιστικών γνωρισμάτων… Ολες οι «κανονικές» πόλεις και οι οικισμοί που ξέρουμε, αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια δεκαετιών ή και αιώνων. Και η όποια ανάπτυξή τους ήταν συνέπεια συγκεκριμένων αναγκών του πληθυσμού τους. Αντίθετα, οι σημερινοί οικισμοί, που ξεφυτρώνουν ξαφνικά εκ του μηδενός, σε περιοχές έρημες και ακατοίκητες, αποτελούν 100% τεχνητά μορφώματα τεραστίου μεγέθους, με απόντα –και άγνωστο– τον πληθυσμό που θα τα κατοικήσει, δηλαδή με απολύτως μηδενική κοινωνική συνοχή τόσο μεταξύ των όποιων κατοίκων του οικισμού, όσο και με τον πληθυσμό της περιβάλλουσας περιοχής. Για να μη μπει και το Ολυμπιακό Χωριό σε αυτή τη διαδικασία κοινωνικής αποσύνθεσης που οδηγεί αναπόδραστα στη γκετοποίηση, προσβλέπουμε στην εφαρμογή ειδικών κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία με την ενεργό συμμετοχή του συνόλου των κατοίκων θα αποτρέψουν τα φαινόμενα γκετοποίησης και θα διασφαλίσουν την ποιότητα της κοινωνικής ζωής και του περιβάλλοντος προς όφελος όλων».

Αυτά δεν είναι λόγια δικά μου. Τα αναφέρει ένας από τους εμπνευστές, ο κατ’ εξοχήν οραματιστής του εγχειρήματος του Ολυμπιακού Χωριού, ο Κοινωνιολόγος και διαννοούμενος Ζήσης Θέος, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι πια κοντά μας. Ανέλαβε από τη θέση του συμβούλου του ΟΕΚ και της ΟΧΑΕ, την εκπόνηση αυτών των κοινωνικών προγραμμάτων, που ο ίδιος θεωρούσε απαραίτητη προϋπόθεση του εγχειρήματος. Προηγουμένως είχε εργαστεί στον Γαλλικό ΟΕΚ, εκπονώντας εκεί αντίστοιχα προγράμματα και μάλιστα μεγαλύτερης κλίμακας. Τα προγράμματά του στη Γαλλία εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα και γι αυτό στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τί έγινε όμως στην Ελλάδα; Αυτό το γνωρίζουμε καλύτερα, επειδή το βιώνουμε, εμείς οι κάτοικοι. Το κοινωνικό πρόγραμμα του Ζήση Θέου εγκαταλείφθηκε (για την ακρίβεια δεν εφαρμόστηκε ποτέ) και όταν εκείνος άρχισε να διαμαρτύρεται και μάλιστα δημόσια με άρθρα του σε εφημερίδες, αποπέμφθηκε από τη θέση του. Με τον Ζήση Θέο είχαμε την τύχη -ορισμένα παλαιότερα στελέχη του Συλλόγου Κατοίκων- να συνεργαστούμε πολύ στενά, πριν αλλά και μετά την αποπομπή του.

Τί αφορούσαν όμως αυτά τα ειδικά κοινωνικά προγράμματα που δεν εφαρμόστηκαν; Ασφαλώς δεν πρόκειται για προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης, προκειμένου οι κάτοικοι να αντέξουν την εγκατάλειψη στη μοίρα τους!! Αναφέρονται κατά βάση στις αναγκαίες υποδομές που στηρίζουν το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα project-στοίχημα του Ολυμπιακού Χωριού, σε αντίθεση με το συνηθισμένο πρόγραμμα του ΟΕΚ, που γνωρίζει να χτίζει κατοικίες και οικισμούς εντός οργανωμένου αστικού ιστού, εκμεταλλευόμενος τις υπάρχουσες υποδομές και την δεδομένη κοινωνική οργάνωση. Δεν είμαστε άδικοι και ισοπεδωτικοί, γι αυτό αναγνωρίζουμε ότι έγιναν κάποια πράγματα, αλλά περιορίστηκαν σε όσα ήταν επιβεβλημένα για τη βιτρίνα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρ’ όλα αυτά, η αναπλήρωση των υποδομών μπορεί να ξεκινήσει από απλά πράγματα με ελάχιστο ή και μηδενικό κόστος, όπως είναι η λειτουργία ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, Πρακτορείου των ΕΛ.ΤΑ. και η επωφελέστερη για τους κατοίκους λειτουργία της Πολυκλινικής. Κομβικής σημασίας είναι η ορθολογικότερη, σε σχέση με το ατυχές παρελθόν, διάθεση των καταστημάτων σε επαγγελματίες, με γνώμονα όχι την είσπραξη του υψηλότερου ενοικίου, αλλά την εγγύηση καλής λειτουργίας και τα εχέγγυα εξυπηρέτησης των πολιτών-κατοίκων. Σημαντική είναι η πύκνωση και η τήρηση των δρομολογίων στις δύο συγκοινωνιακές γραμμές. Απαραίτητη και η οδική διασύνδεση με τον κεντρικό αστικό ιστό των Αχαρνών, μέσω λεωφόρου με κατάλληλο πλάτος, όχι μόνο για τη διευκόλυνση αλλά και για την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Όλα αυτά, όπως είπαμε, είναι πράγματα που μπορούν και πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Μελλοντικά, ευελπιστώντας ότι θα ξεπεράσουμε την κρίση που σήμερα απειλεί ακόμα και την επιβίωσή μας, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και για τις μεγαλύτερης κλίμακας παρεμβάσεις που προβλέπονται, αλλά αναγκαστικά μένουν πιο πίσω.

Πριν λίγες εβδομάδες συμπληρώσαμε δέκα χρόνια εγκατοίκησης στο Ολυμπιακό Χωριό. Κύριε Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών, κ. Κατσιγιάννη, όσο δύσκολη κι αν υπήρξε η εγκατάστασή μας εδώ -όπως δύσκολη είναι κάθε αρχή- μετά από δέκα χρόνια είναι λογικό να αισθανόμαστε πως αποτελούμε ένα ζωντανό, υγιές κύτταρο του Δήμου Αχαρνών. Και η ομαλή λειτουργία του κυττάρου είναι ζωτικής σημασίας, όχι μόνο για το ίδιο, αλλά και για τον οργανισμό στον οποίο ανήκει. (Οι καρκινογενέσεις ξεκινούν από τη μετάλλαξη ενός κυττάρου και καταλήγουν να νεκρώνουν ολόκληρο οργανισμό). Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας, τόσο για το Ολυμπιακό Χωριό όσο και για ολόκληρο τον Δήμο, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των 10.000 κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού στον κοινωνικό ιστό του Δήμου Αχαρνών. Προς την κατεύθυνση αυτή θεωρούμε πως θα συμβάλλει η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των κατοίκων για την δημιουργία της Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιακού Χωριού, πέραν των άλλων και για ιστορικούς λόγους, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Δήμος Αχαρνών είναι Ολυμπιακός Δήμος.

Μέσω της λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας μπορούν ευκολότερα να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες του παρελθόντος και του παρόντος, που εμποδίζουν την ανάπτυξη της κοινωνικής μας συνοχής, που -θυμίζουμε- ξεκίνησε από το μηδέν και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια ελάχιστα έχει βελτιωθεί. Για μας η ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Ολυμπιακό Χωριό μπορεί να είναι ζητούμενο, αλλά όχι και αυτοσκοπός. Γνωρίζουμε καλά πως ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί είναι μέσω της ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε ολόκληρο τον Δήμο Αχαρνών και για τον σκοπό αυτό είμαστε εδώ και χρόνια συστρατευμένοι.

Ευχαριστώ.

 

Η ομιλία του οργανωτικού Γραμματέα του Συλλόγου Κατοίκων Ο.Χ. κ. Γεωργίου Λουρδή

Κατ’ αρχήν θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου, τόσο σαν Κάτοικος του Ο.Χ, όσο και σαν Μέλος του Δ.Σ του συλλόγου να σας ευχαριστήσω Κε ΓΓ, Κα Πρόεδρε, για την παρουσία σας εδώ σήμερα, όσο και για την ενασχόλησή σας, με τα θέματά μας..
Λέγομαι Λουρδής Γιώργος, είμαι Μηχ/γος Μηχ/κος και τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολούμαι με τα Τεχνικά θέματα των Κατοίκων του Ο.Χ και μάλιστα τα οκτώ από αυτά σαν Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Κατοίκων..
Συγκεκριμένα θα ήθελα να σας κάνω Κε ΓΓ, δύο ερωτήσεις..

(αναφέρονται οι ερωτήσεις)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Εάν έχουν ολοκληρωθεί τα σπίτια μας; Δηλαδή εάν πιστεύει ο Κος Γενικός Γραμματέας ότι υπάρχουν ατέλειες, οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν αναφέρθηκαν στην πρόσφατη Υπουργική απόφαση και οι οποίες θα πρέπει να αποκατασταθούν; Εάν ναι, εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;
  2. Εάν πιστεύει ο Κος ΓΓ, ότι το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, που επικαλείται ο Πρωθυπουργός και ότι ‘εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους’, έχει επαρκώς εφαρμοστεί – εξηγηθεί, στην πολιτική του Υπουργείου γενικά για την εργατική Κατοικία (βλέπετε θέματα ΟΕΚ, συνέχιση στο κατασκευαστικό έργο κ.λπ.) και ειδικότερα στα θέματα του Ο.Χ;

Λοιπόν, ας θυμηθούμε μερικές από τις επίσημες εξαγγελίες που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα…, μάλιστα λέγεται μεταξύ των Κατοίκων ότι για εμάς, η κρίση άρχισε το 2006 και όχι το 2010, που άρχισε για όλους τους Συμπολίτες μας..
• Ο Κος Δραγκιώτης και ο Κος Πολίτης το 2007

‘Τα στέγαστρα είναι πράγματι κατασκευαστική ατέλεια των σπιτιών και θα αναλάβει ο Οργανισμός να την αποκαταστήσει..’

• Από την Ο.Χ.ΑΕ

‘βάλτε 1,5 m πολυκαρβονικό …’

• Ο Κος Αγαδάκος το 2007

‘Δεν υπάρχει καμιά ατέλεια ή κακοτεχνία στα σπίτια σας .. και οι όποιες ελάχιστες εναπομείναντες, θα έχουν ολοκληρωθεί ….’

• Ο Κος Αγαδάκος το 2009

‘Τα στέγαστρα μελετώνται..’
• ‘Το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει σε δύο μήνες..’ (αν δεν κάνω λάθος το 2008).

• ‘ Επειδή δεν έρχεται το Υπουργείο Εργασίας.., θα πρέπει να ανταλλάξουμε το κτίριο ..’

Οι παραπάνω επίσημες εξαγγελίες είναι λίγο πολύ γνωστές, ας δούμε όμως, τι κάναμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια..

Εδώ θα χρειαστεί να μιλάμε πολλές ώρες και θα πρέπει να συμβουλευτώ και τα χαρτιά που έχω στην τσάντα εκεί πάνω.., επιγραμματικά αναφέρω:

• Πλήθος εγγράφων σε Ο.Χ.ΑΕ, ΟΕΚ, Υπουργείο..
• Καταγγελίες στο Συνήγορο του Πολίτη
• Στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης
• Σώμα επιθεωρητών δημοσίων έργων
• Εξώδικο στον Οργανισμό, (που έμεινε αναπάντητο).
• Πλήθος επερωτήσεων στην Βουλή (εδώ πήραμε κάποιες απαντήσεις..).

Ενώ ταυτόχρονα υφιστάμεθα της συνέπειες

• Νερά και υγρασία μέσα στα σπίτια, αφού έχουμε κεραμίδια χωρίς μόνωση
• Βοθρολύματα στα υπόγεια και στις αποθήκες, μάλιστα πρόσφατα η ΕΥΔΑΠ, μας λέει ότι λείπουν φρεάτια από το δίκτυο και βαλβίδα αντεπιστροφής.
• Η εταιρία Φ.Α, μας λέει να κάνουμε εμείς Μελέτες εγκατάστασης
• Ρωγμές στα μάρμαρα και στα πλακάκια
• Δικαστήρια και πρόστιμα για τα στέγαστρα

Μάλιστα πρόσφατα επισκεφτήκαμε τον Κο Μουζάλα και τον Κο Κουρή και μας είπαν θα τα κοιτάξουν και θα τα ξαναπούμε..

Να μιλήσουμε για τον Προσωρινό κανονισμό του ΟΕΚ του 2005. Ξέρετε τι λέει; Είμαστε Υπεύθυνοι σε όλο το Οικοδομικό Τετράγωνο και πρέπει να πληρώνουμε κοινόχρηστα Οικοδομικού Τετραγώνου..

Απαγορεύονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες..

(δυο λόγια μόνο για την δεύτερη ερώτηση και τελειώνω.., δεν την επαναλαμβάνω για να μην σας τρώω χρόνο..).

Ξέρετε το θέμα μας είναι, ότι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, βλέπουμε μια Υπουργική Απόφαση που δεν αναφέρονται ατέλειες σπιτιών και από την άλλη ακούμε για Φορέα Διαχείρισης .. και σας ρωτάμε ευθέως ‘με ποιους ανθρώπους Κε Γενικέ Γραμματέα;’

Συγκάτοικοι, θα ακούσουμε σήμερα κάποιες εξαγγελίες μπορεί να είναι ουσιαστικές.., μπορεί όμως να είναι και σαν τις προηγούμενες..

Εμείς ξέρουμε:

• Αγώνα για τα Σχολεία
• Αγώνα για τις συγκοινωνίες
• Αγώνα για την Πολυκλινική.
• Αγώνα για τα Αθλητικά.
• Αγώνα για τον Σύλλογό μας και τις δράσεις του.
• Αγώνα για τα Σπίτια μας.
• Αγώνα για τα Παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ.

(καταθέτω τις ερωτήσεις στην Γραμματεία)

 

Η ομιλία του Γενικού Γραμματέα του Αθλητικού Σωματείου Ο. Χ. ΦΟΙΒΟΣ κ. Ρίζου Τζαλακώστα

Το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιακού Χωριό «ΦΟΙΒΟΣ» ιδρύθηκε το 2007, από κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, της πόλης που δημιουργήθηκε στην ιδέα της πρότυπης Πόλης ως ιστορικό μνημείο σύγχρονου πολιτισμού.
Σήμερα ο «ΦΟΙΒΟΣ», αναγνωρισμένος από την Γ.Γ.Α, πλαισιωμένος από αναγνωρισμένους προπονητές και γυμναστές, αριθμεί πάνω από 500 παιδιά και 180 ενήλικες σε επτά αθλήματα:

  1. Μπάσκετ
  2. Βόλεϊ
  3. Τένις
  4. Ποδόσφαιρο
  5. Στίβο
  6. Tae Kwo Do
  7. Πινγκ Πονγκ

Το αθλητικό σωματείο του Ολυμπιακού χωριού «ΦΟΙΒΟΣ» μέσα από τις υποδομές του λειτουργεί και ως πόλος κοινωνική συνοχής, στοιχείο σημαντικό, και μοναδικό ίσως, για την επιτυχή ενσωμάτωση των κατοίκων στο νέο τόπο διαμονής τους. Αυτό ορίζει από μόνο του τη σημαντικότητα του σωματείου στον κοινωνικό ιστό της πόλης και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο νέο σχεδιασμό της διαχείρισης του αθλητικού κέντρου. Εν ολίγοις το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού χωριού δεν αποτελεί χώρο μόνο άθλησης αλλά και χώρο κοινωνικής αλληλεπίδρασης, συναναστροφής.

Η διατήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε πολύ καλή κατάσταση και σε υψηλό βαθμό λειτουργίας οφείλεται στις προσπάθειες και στον εθελοντισμό μιας ομάδας κατοίκων που στηρίζουμε το σωματείο και οργανώνουμε με επιτυχία μέχρι σήμερα την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων με βασικό άξονα δράσης τη συμμετοχή όλο και περισσοτέρων παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική δυνατότητα της κάθε οικογένειας, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουμε στη συνδιοργάνωση αθλητικών γεγονότων όπως πανελλήνια πρωταθλήματα, τελικοί διαφόρων αθλητικών αγώνων αναδεικνύοντας ένα κομμάτι της ολυμπιακής κληρονομιάς, κόντρα τις περισσότερες φορές σε διάφορα πολιτικά και δημοσιογραφικά κέντρα που είχαν στόχο την απαξίωση και την ιδιωτικοποίησή του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ήρθαμε αντιμέτωποι με κλοπές, βανδαλισμούς και άλλες δύσκολες καταστάσεις. Ανταποκριθήκαμε όμως με επιτυχία σε όσες περιπτώσεις κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε προβληματικές ακόμη κι επικίνδυνες καταστάσεις.

Όλη αυτή η εθελοντική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στο σωματείο μας αναβλύζει από τρεις βασικούς άξονες.

• Από τον σεβασμό προς την πολιτεία και τον ελληνικό λαό με χρήματα του οποίου κατασκευάστηκε το σύνολο των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού χωριού.
• Από την υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στους νέους πρωτίστως τους οποίους οφείλουμε να μυήσουμε στα αθλητικά και πρότυπα ιδεώδη αλλά και στους ενήλικες κατοίκους του Ολυμπιακού χωριού και των όμορων περιοχών που έχουν ανάγκη την ένταξη των αθλητικών δραστηριοτήτων στην καθημερινή τους ζωή.
• Από την άμεση ανάγκη της χώρας να στηρίξουμε όλοι μαζί την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για να πραγματοποιηθεί επιτέλους το μετέωρο βήμα της προόδου.

Κατά τη χρονική περίοδο της….. «επανίδρυσης του κράτους» και της «συμμετοχικής δημοκρατίας»…..κατά την οποία η πολιτεία ήταν βροντερά απούσα, οι κάτοικοι αγκάλιαζαν με ζήλο το αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού χωριού.. Η συνεχής προσπάθεια που καταβάλλουν ανελλιπώς τα τελευταία δέκα χρόνια, τόσο για τη λειτουργία όσο και για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, τους καθιστά αυτόματα συμμέτοχους, αρωγούς και συνυπεύθυνους στην νέα προσπάθεια ανάδειξης και καλύτερης λειτουργίας του αθλητικού κέντρου . Από τη μεριά μας είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στην εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου αλλά και στην περαιτέρω ανάδειξη του αθλητικού κέντρου μέσα από αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες..

Ευελπιστούμε λοιπόν, πως την επομένη θα κληθούμε από τον αρμόδιο φορέα, την ΓΓΑ, για να συμπράξουμε και να συζητήσουμε το πώς και το πότε. Να ενημερώσουμε για τα της λειτουργίας, για τα τεχνικά προβλήματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, καθώς και για την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου του αθλητικού κέντρου.

Ευχαριστώ


Τα video της εκδήλωσης που ακολουθούν παραχωρήθηκαν από τον κ. Κ. Ζίγκηρη – ιστοσελίδα «Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών»

http://www.youtube.com/watch?v=mWSxtoRlRLM

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.