Δίπλα ή απέναντι στις επιχειρήσεις των Αχαρνών η Δημοτική Αρχή;

Ψαλίδι τελών_Επιτομή ΕιδήσεωνΤην πρόθεσή του να εισηγηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για τους επαγγελματίες των Αχαρνών εξέφρασε ο Δήμαρχος Αχαρνών με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του δήμου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι προτίθεται να καταθέσει πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε:

  1. Να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας όλες οι επιχειρήσεις των Αχαρνών για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστές μετά την απόφαση της Κυβέρνησης.
  2. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μαζικής εστίασης να απαλλαγούν -επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα- και από τα δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες και για όσα προβλέπεται να ανασταλεί η καταβολή του υπέρ του Δήμου τέλους του 0,5%.

    Γιατί ο Δήμαρχος δεν ζητά επίσης:
  3. Την απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων (0,5%) των καταστημάτων.
  4. Την απαλλαγή καταβολής των τελών διαμονής παρεπιδημούντων (5%) για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής και
  5. Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης χρεών προς τον Δήμο για τους επαγγελματίες που έχει διακοπεί η επαγγελματική τους δραστηριότητα;

Τι έγινε τέλος με τις απαλλαγές των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που ψηφίστηκαν στις 24/03/2020 από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών (για 1ο lockdown) και στους επαγγελματίες δεν υπήρξε καμία ελάφρυνση; Γιατί αυτές οι αποφάσεις δεν εφαρμόστηκαν;

Παρακάτω η ανάρτηση για ελαφρύνσεις των επαγγελματιών Αχαρνών για το 2ο lockdown ενώ οι επαγγελματίες δεν έχουν δει τις ελαφρύνσεις από το 1ο lockdown.

 

Διαβάστε εδώ άρθρο του Ελεύθερου Βήματος σχετικά με τις αποφάσεις του Δήμου Αχαρνών για τις εξαγγελθείσες οικονομικές ελαφρύνσεις των επαγγελματιών.

Δίπλα ή απέναντι στους επαγγελματίες ο Δήμος Αχαρνών;

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.