1.450.000€ αύξηση της τακτικής(!) επιχορήγησης της ΔΗ.Φ.Α. πλέον του 1.700.000€ που ήδη λαμβάνει από τον Δήμο Αχαρνών

DImos Axarnwn mainΤο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών στην 21η Συνεδρίαση της 08/12/2020 (με τηλεδιάσκεψη), ενέκρινε την αύξηση της τακτικής επιχορήγησης του ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΧΑΡΝΩΝ (ΔΗ.Φ.Α)  κατά 1.450.000€ και την τροποποίηση του άρθρου 3 της συστατικής πράξης αυτού.

Ο Δήμος ήδη επιχορηγεί την ΔΗ.Φ.Α. με 1.700.000€ άρα η συνολική επιχορήγηση θα ανέλθει στα 3.150.000€ ετησίως!

Στην εισήγηση μεταξύ άλλων αναφέρονται:

[Συνοψίζοντας αναφέρουμε ότι συνολικό ποσό εσόδων 2021, αφορά σε 2.887.433,90 €, το όποιο επηρεάζεται κυρίως από το ποσό της τακτικής επιχορήγησης από Δήμο Αχαρνών και από παράγοντες όπως η μείωση των χρηστών των υπηρεσιών λόγου πανδημίας.

Με δεδομένο, ότι το ύψος των εσόδων από επιδοτούμενα προγράμματα και τα ιδίων εσόδων εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες, (πανδημία, μείωση εγγραφών -χρηστών των υπηρεσιών μας), θα πρέπει οπωσδήποτε η ετήσια τακτική επιχορήγηση να αυξηθεί κατά την διαφορά 1.700.000,00-3.150.000,00 = 1.450.000,00 €,προκειμένου να καλυφτεί η μισθοδοσία των εργαζομένων.]

Αναφέρονται επίσης τα παρακάτω:

[ΕΞ ΆΛΛΟΥ απαιτείται η διασφάλιση της τακτικής καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων στο ΝΠΔΔ, ετησίου κόστους 3.150.000,00 €.

Τα ποσό της τακτικής επιχορήγησης θα πρέπει να αυξάνεται επίσης κατά το ποσό, που στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου συμπεριλαμβάνεται το ΝΠΔΔ ως υπηρεσία υλοποίησης έργου και κατά το ποσό των ανελαστικών δαπανών για την λειτουργία του.]

Κατανοούμε ότι το ύψος των εσόδων από επιδοτούμενα προγράμματα και των εσόδων της ΔΗ.Φ.Α. εξαρτώνται από εξωγενείς παράγοντες, (πανδημία, μείωση εγγραφών -χρηστών των υπηρεσιών) όπως αναφέρεται παραπάνω.

Κατανοούμε επίσης ότι απαιτείται η διασφάλιση της τακτικής καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι γιατί πρέπει να γίνει τροποποίηση του άρθρου 3 της συστατικής πράξης της ΔΗ.Φ.Α. ώστε η επιχορήγηση αυτή να γίνει τακτική!
Η επιχορήγηση αυτή θα έπρεπε -αφού είχε προηγηθεί τεχνοοικονομική μελέτη και κατόπιν ελέγχου ορκωτών λογιστών για τυχόν ελλείμματα- να δοθεί σαν έκτακτη με δεδομένους τους περιστασιακούς εξωγενείς παράγοντες της πανδημίας.

Προφανώς -μετά την πανδημία- η ΔΗ.Φ.Α. θα μπορούσε να ανταπεξέλθει του ρόλου της όπως και πριν από αυτήν με την επιχορήγηση που μέχρι σήμερα ελάμβανε.

Δείτε εδώ την Εισήγηση και Απόφαση της έγκρισης της επιχορήγησης 1.450.000€ και της τροποποίησης του άρθρου 3 της ΔΗ,Φ.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.