Όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αχαρνών για το αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ στο Ολυμπιακό Χωριό στην 2η τακτική συνεδρίαση και δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά

Στην 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για το 2021 που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε ζωντανή ροή την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων ο δήμαρχος τοποθετήθηκε απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Παπακώτση και για το αμαξοστάσιο στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τα όσα ειπώθηκαν από τον δήμαρχο δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε τα εξής καθώς οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή (και θα παρακολουθούν ως την αποχώρηση των ΚΤΕΛ) το θέμα έχοντας απόλυτη γνώση.

Σε αυτήν τη συνεδρίαση λοιπόν ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο:

 1. Ότι αποφασίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητηθεί η παραχώρηση του Ο.Τ 3Α για χρήση πάρκινγκ των ΚΤΕΛ και αυτό δεν ήταν μια απόφαση, ήταν μια πρόταση του Δήμου. Ότι ο δήμαρχος δεν επιθυμεί τα ΚΤΕΛ να παραμείνουν εκεί που είχαν εγκατασταθεί.
 • Το θέμα ήρθε στο 22ο Δ.Σ. της 15/12/2020 ως έκτακτο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.
 • Στα συνημμένα έγγραφα της εισήγησης (τα οποία εστάλησαν μιάμιση ώρα μετά την έναρξη του Δ.Σ και κατόπιν αιτήματος του Προέδρου), η αρχική ημερομηνία του αιτήματος του Δήμου προς τον ΟΑΕΔ είναι η 19/10/2020 ενώ το απαντητικό του ΟΑΕΔ στις 29/10/2020 αναφέρει ότι το αίτημα θα εξεταστεί.
 • Το αίτημα προς τον ΟΑΕΔ ΕΙΧΕ ΣΤΑΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΧΩΡΙΣ την έγκριση του Δ.Σ. Αχαρνών. Σε άλλη επιστολή απαντητική του ΟΕΑΔ (ΟΕΚ) ζητείται η απόφαση του Δ.Σ. για το αίτημα και αυτός είναι ο λόγος που ο δήμαρχος το φέρνει ως ΕΚΤΑΚΤΟ θέμα στο Δ.Σ. στις 15/12/2021.
 • Η Πολεοδομία του Δήμου ΔΕΝ(;) ενημερώνει τον δήμαρχο για την χρήση γης του Ο.Τ. 3Α στο Ολυμπιακό Χωριό που δεν επιτρέπει χρήση πάρκινγκ-αμαξοστασίου.
 • ΔΕΝ υπάρχει καμία ενημέρωση προς κανένα φορέα ή τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού (όπως ισχυρίζεται αργότερα ο δήμαρχος σε επιστολή του στο Υπουργείο) και ΔΕΝ ζητήθηκε διαβούλευση.
 • Το ΚΤΕΛ ωστόσο ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ στο Ο.Τ. 4 (σε λάθος(!!) Ο.Τ. από αυτό που αιτείται ο δήμαρχος) από τις αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή ΠΡΙΝ γίνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ επίσημη ενέργεια από την πλευρά του Δήμου. (Προσοχή στις ημερομηνίες!)
 • Τι έκανε λοιπόν ο δήμαρχος που δήλωσε -στο Δ.Σ. της 15/12/2020- ότι δεν επιθυμεί τα ΚΤΕΛ να παραμείνουν εκεί που είχαν εγκατασταθεί; Πως επενέβη ως δημοτική αρχή; Τι διαδικασίες κίνησε; Ποιους ενημέρωσε;
 1. Ότι εν αγνοία του δημάρχου έγιναν “κάποιες εργασίες” και ότι μόλις ενημερώθηκε αυτός και η Πολεοδομική Υπηρεσία έδρασαν αμέσως και έγινε αυτοψία κόβοντας υπέρογκο πρόστιμο.
 • Το ΚΤΕΛ όπως προανέφερα είχε εγκατασταθεί από αρχές Οκτωβρίου στον χώρο και είχε ξεκινήσει ΗΔΗ η τοποθέτηση παρανόμων λυομένων και iso box, τοποθετήσεις φωτιστικών και βρυσών κ.ά. ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ;
  ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΥΔΡΟΚΛΟΠΗ;
 • Γιατί δεν έγινε έλεγχος της χρήσης από την Πολεοδομία του Δήμου ΠΡΙΝ την εγκατάσταση των ΚΤΕΛ;
 • ΠΟΙΟΣ έδωσε την εντολή ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΡΑΜΠΑΣ σε γνωστό επιχειρηματία των Αχαρνών που έχει αναλάβει και την φύλαξη του συγκεκριμένου χώρου και επέβλεπε την κατασκευή; Η απάντηση του σε ερώτημα μου ήταν: Εμένα μου είπαν να έρθω να φτιάξω ράμπα. Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. Αχαρνών. Και σε δεύτερη ερώτηση μου, πήρα την ίδια απάντηση.
  Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ότι πήρε εντολή από τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ.
 • Πως και δεν είχε ενημερώσει ο παραπάνω επιχειρηματίας -ο οποίος κινείται στο περιβάλλον του Δημαρχείου- κανέναν για όσα παράνομα συνέβαιναν στην Είσοδο Γ’ του Ολυμπιακού Χωριού; Πως δεν ενημέρωσαν κανέναν τα συνεργεία του Δήμου που ανεβοκατέβαιναν στον χώρο για το τι συμβαίνει;
 • ΠΟΙΟΣ άραγε ήταν αυτός που έκοβε βόλτες και συζητούσε με τον Πρόεδρο και στελέχη του ΚΤΕΛ σε όλη την διάρκεια των εργασιών;
 1. Ότι σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, ο Διοικητής του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την παραχώρηση του Ο.Τ 3Α, ότι είναι εν αναμονή επίσημης απάντησης από τον ΟΑΕΔ που δεν έχει έρθει (έως 02/02/2021) και τότε θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. ξανά, ότι αν ο ΟΑΕΔ κάνει διοικητική αποβολή στο ΚΤΕΛ είναι θέμα δικό του και όχι του Δήμου.
 • Είναι γνωστό ότι ο Διοικητής του ΟΑΕΔ αρνήθηκε την παραχώρηση και το Νομικό Τμήμα του ΟΑΕΔ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των ΚΤΕΛ.
 • Με την αποστολή καταγγελίας της Ένωσης Συλλόγων Ολυμπιακού Χωριού στην ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ είναι σίγουρο ότι θα αναζητηθούν οι ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ στο θέμα.
 • Ο εύκολος τρόπος να αποποιηθεί κανείς των ευθυνών του είναι να δηλώσει ότι το θέμα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει δεν είναι του Δήμου αλλά του ΟΑΕΔ όσον αφορά στην απομάκρυνση του αμαξοστασίου. Μετά από σωρεία λαθών και παρανόμων ενεργειών δεν επιλαμβάνεται καμίας (τουλάχιστον υπεύθυνης εκ των υστέρων) πράξης κατά των ΚΤΕΛ που ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Δεν έχουν όλοι οι δημότες κοντή μνήμη.

Παρακολουθείστε παρακάτω την (αμήχανη) τοποθέτηση του δημάρχου στην 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 για το αμαξοστάσιο στο Ολυμπιακό Χωριό.

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.