Συμπληρώσεις στον Εγκεκριμένο Κανονισμό Ύδρευσης ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης

DImos Axarnwn mainΗ Επιτροπή Ποιότητας Ζωής παρουσιάζει την από κοινού εισήγηση της  Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών, σύμφωνα με την οποία ζητά να γίνουν κάποιες συμπληρώσεις στον Εγκεκριμένο Κανονισμό Ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Παρακαλούμε όπως εισηγηθείτε και ληφθεί απόφαση, σε προσεχή συνεδρίαση για τη συμπλήρωση του Εγκεκριμένου Κανονισμού Ύδρευσης ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης με κάποιες μικρές επισημάνσεις.

Συγκεκριμένα, με την με αρ. 46/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου( ΑΔΑ: Ω3ΖΗΩΨ8-ΝΘ3) εγκρίθηκε ο Κανονισμός Ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής Βαρυμπόμπης, κατόπιν των γνωμοδοτήσεων της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (αρ. απόφ. 1/2020 ΑΔΑ: 6Τ2ΡΩΨ8-ΖΜΧ), του Συμβουλίου Δημοτικής ΚοινότηταςΑχαρνών (αρ. απόφ. 4/2020 ΑΔΑ: ΩΗΠ4ΩΨ8-Π28) καθώς της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (αρ. αποφ. 23/2020ΑΔΑ: ΨΡΕΠΩΨ8-7ΞΜ).
Για την πληρέστερη και ακριβή διατύπωση του εν λόγω Κανονισμού, παρακαλούμε όπως προστεθούν τα κάτωθι στοιχεία:

1. στο Άρθρο 9, II «Καταμετρήσεις – Εκδόσεις λογαριασμών» προστίθεται στο τέλος της πρώτης πρότασης η παρακάτω φράση: «….,η δε συχνότητα καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»
2. στο Άρθρο 11 «Μεταβατικές Διατάξεις» προστίθεται στο τέλος του άρθρου η φράση «Το Υδρόμετρο ανήκει στο Δήμο, ο δε καταναλωτής – χρήστης καταβάλει το αντίτιμο, που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από Εισήγηση της Υπηρεσίας.»

Οι ανωτέρω προσθήκες – διευκρινήσεις απαιτούνται, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η περιοδικότητα με την οποία θα εκτελούνται οι καταμετρήσεις, σύμφωνα πάντα με τις δυνατότητες – επιλογές του Δήμου και μπορεί να μεταβάλλεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η προσθήκη δε της ιδιοκτησίας του υδρομέτρου προκύπτει από το συμφωνητικό που υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των υδροδοτούμενων περιοχών με το Δήμο,κάτι που πρέπει να αποτυπώνεται με σαφήνεια και στον Κανονισμό Ύδρευσης.
Σημειώνεται ότι, επειδή οι συμπληρώσεις είναι απαραίτητες, αλλά ήσσονος σημασίας, δεν θεωρείται απαραίτητη η πρότερη γνωμοδότηση των λοιπών οργάνων, δηλαδή της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης καθώς και του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αχαρνών, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση η οποία επισυνάπτεται.

Διαβάστε εδώ την Εισήγηση και το πλήρες κείμενο του προς ψήφιση Κανονισμού όπως διαμορφώνεται

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.