Την ανακήρυξη του Ολυμπιακού Χωριού σε Αυτοτελή Οικισμό ζητούν οι κάτοικοί του

Την ανακήρυξη του οικισμού Ολυμπιακού Χωριού σε Αυτοτελή Οικισμό και συμπερίληψή του στο νέο Φ.Α.Ο. (Φύλλο Αυτοτελών Οικισμών) της ΕΛ.ΣΤΑΤ. ζητούν οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού.
Η επιστολή της Διασυλλογικής Επιτροπής Ολυμπιακού Χωριού προς τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η οποία στάλθηκε και πρωτοκολλήθηκε χθες 05/04/2021, έχει ως εξής:

«Προς: τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπ. Βρεττό
Κοινοποίηση: στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θέμη Οικονόμου

Θέμα: Ανακήρυξη του οικισμού Ολυμπιακού Χωριού σε Αυτοτελή Οικισμό και συμπερίληψή του στο νέο Φ.Α.Ο. (Φύλλο Αυτοτελών Οικισμών) της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Με ενδιαφέρον και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την προσωπική σας τοποθέτηση στην 3η τακτ. συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τον καθορισμό νέων Τοπικών Κοινοτήτων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και το Ολυμπιακό Χωριό. Επομένως περιττεύει κάθε προσπάθεια να σας πείσουμε για την αναγκαιότητα δημιουργίας τους, τόσο συνολικά όσο και ειδικά για το Ολυμπιακό Χωριό.

Υπενθυμίζουμε πως ανάλογες προθέσεις διατυπώθηκαν και από τις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές και σχεδόν το σύνολο των τότε αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων. Παρόλα αυτά ποτέ δεν ξεφύγαμε από τα ευχολόγια και τις καλές προθέσεις. Ελπίζουμε υπό τη δική σας δημαρχία, η αναγκαία για τη μεγάλη έκταση και τον πληθυσμό του δήμου, δημιουργία νέων Τοπικών Κοινοτήτων «να λάβει σάρκα και οστά».

Από τη στιγμή, μάλιστα, που συμφωνούμε, θεωρούμε αχρείαστο να αναφερθούμε στο ιστορικό των άστοχων ενεργειών και παραλείψεων, αν και τα λάθη του παρελθόντος διδάσκουν όλους μας. Είναι σημαντικό όμως να τονίσουμε πως, απαραίτητη πρακτική -αν και όχι τυπική- προϋπόθεση, για οποιονδήποτε οικισμό έχει την προοπτική της Τοπικής Κοινότητας, είναι η προηγούμενη ανακήρυξή του από το Δημοτικό Συμβούλιο ως Αυτοτελούς Οικισμού.

Ειδικά για το Ολυμπιακό Χωριό υπάρχουν επιπρόσθετοι λόγοι που το επιβάλλουν, ακόμα και ασχέτως της προοπτικής της Τοπικής Κοινότητας. Πέραν του γεγονότος ότι εκπληρώνει στο ακέραιο τις προϋποθέσεις του άρθρου 3 του Π.∆. 168/2008 (ΦΕΚ 223 Α/ 4-11-2008), το Ολυμπιακό Χωριό ΕΙΝΑΙ Αυτοτελής Οικισμός «εκ κατασκευής»! Η μη ανακήρυξή του έως τώρα αποτελεί θεσμική εκτροπή, που απειλεί την εμβληματική και διεθνούς εμβέλειας ιστορική αξία του Οικισμού και εμμέσως συνολικά του Δήμου Αχαρνών ως Ολυμπιακού Δήμου. Ακόμα χειρότερα, η μη ανακήρυξη και απογραφή του ως Αυτοτελούς Οικισμού, υπονομεύει τη δυνατότητα ένταξής του σε ειδικά πολιτιστικά και αναπτυξιακά προγράμματα (ευρωπαϊκά και άλλα) των οποίων απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χαρακτηρισμός του Αυτοτελούς Οικισμού.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να εισηγηθείτε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου η λήψη σχετικής αποφάσεως να διευκολύνει τη δημιουργία της νέας Τοπικής Κοινότητας. Επιπροσθέτως είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια, ώστε ακόμα περισσότεροι κάτοικοι να μεταφέρουν τα πολιτικά τους δικαιώματα και υποχρεώσεις τους ως δημότες στον Δήμο Αχαρνών.»

Η Επιστολή προς τον Δήμαρχο Αχαρνών για την ανακήρυξη του Ολυμπιακού Χωριού σε Αυτοτελή Οικισμό


Απόσπασμα από την 3η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών με την τοποθέτηση του Δημάρχου για το Ολυμπιακό Χωριό αλλά και την δημιουργία νέων Τοπικών Κοινοτήτων στις Αχαρνές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.