Δήμος Φυλής: Παράδειγμα και για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων

Ακολουθώντας την σύγχρονη ψηφιακή εποχή και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων μέσω διαδικτύου, ο Δήμος Φυλής προχωρά, με γρήγορους ρυθμούς, στην υλοποίηση νέων ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των συναλλαγών με τις υπηρεσίες του.

«Μεταφέρουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας στους συνδημότες μας με τη χρήση του υπολογιστή ή του κινητού τους. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα εισάγει το δήμο μας σε ένα νέο κόσμο: Αυτόν της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου», δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Συγκεκριμένα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν οι εξής ψηφιακές εφαρμογές:

  • Εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων πολιτών
  • Εφαρμογή έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και διοικητικών πράξεων
  • Εφαρμογή προγραμματισμού και διαχείρισης ραντεβού στις υπηρεσίες και κρατήσεων στα αθλητικά γεγονότα και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου
  • Εφαρμογή παρακολούθησης και διαχείρισης υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ
  • Εφαρμογή αποτύπωσης και διαχείρισης σημείων, επιφανειών και διαδρομών ενδιαφέροντος
  • Εφαρμογή παρακολούθησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και διαχείρισης υλοποιούμενων πράξεων
  • Εφαρμογή διαχείρισης ροών εργασίας Κοιμητηρίων
  • Εφαρμογή διάθεσης νέων, γεγονότων και επικαιρότητας

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα λειτουργούν σε μια ενιαία πλατφόρμα και θα διατίθενται μέσω ενός και μοναδικού σημείου πρόσβασης. Η πρόσβαση σε αυτές θα είναι δυνατή με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε πολίτης στο taxisnet. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί θα χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε επιπλέον εγγραφή του χρήστη ή ενεργοποίηση οποιουδήποτε λογαριασμού. Απλά και γρήγορα!

Η νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών θα είναι εναρμονισμένη με όλους τους κανόνες διαλειτουργικότητας που ορίζονται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, ενώ θα εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε Άτομα με Αναπηρία.

Τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία υπέγραψε, το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη και της Διευθύντριας Προμηθειών Δήμητρας Τριβέλλα.


Στον Δήμο Αχαρνών ακόμα περιμένουμε την κατασκευή της νέας διαδικτυακής πύλης.
Αγάλι-αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.