Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Ολυμπιακού Χωριού από τον Δήμο Αχαρνών

DImos Axarnwn mainΣτην Έγκριση της Α΄ Φάσης: «Στρατηγικός Σχεδιασμός» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) του Δήμου Αχαρνών 2021-2023 με ΑΔΑ: 6ΤΓΑΩΨ8-ΔΜΕ, στη σελίδα 97, παράγραφος Β.5 Αθλητισμός, διαβάζουμε:

[Αρκετές εγκαταστάσεις άθλησης του Ολυμπιακού Χωριού δεν έχουν αξιοποιηθεί με αποτέλεσμα να έχουν φθαρεί ή λεηλατηθεί και να έχουν υποβαθμίσει την περιοχή]

Στην σελίδα 67 του ίδιου επιχειρησιακού προγράμματος διαβάζουμε:

[Η περιοχή των Θρακομακεδόνων είναι μια πολεοδομική ενότητα αμιγούς και αποκλειστικής

κατοικίας.

Η Βαρυμπόμπη είναι επίσης περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Το Ολυμπιακό Χωριό (σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών
Αγώνων 2004) βρίσκεται στα βορειοανατολικά του δήμου Αχαρνών και αποτελεί σήμερα έναν αυτόνομο οικισμό με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος «υπνούπολης» 9.000 – 10.000 περίπου κατοίκων καθώς κυριαρχούν απολύτως οι κατοικίες και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος εργασίας, πολιτισμού ή βασικών κοινωνικών υποδομών. Οι κάτοικοι μετακινούνται εκτός της πόλης για δουλειά, βασικές αγορές, δημόσιες υπηρεσίες, εξωσχολική εκπαίδευση και διασκέδαση. Κτήρια που προορίζονταν για υποδομές μένουν εγκαταλελειμμένα, ενώ τεράστιες εκτάσεις που προορίζονταν, επίσης, για αυτόν τον σκοπό παραμένουν αδόμητες και ανεκμετάλλευτες. Τέλος, το Ολυμπιακό Χωριό δεν έχει καλή σύνδεση με τον υπόλοιπο δήμο Αχαρνών και ειδικά με τα κέντρα του. Με την λεωφόρο Κύμης δυτικά και νότια και το Αεροδρόμιο Τατοΐου ανατολικά, η πόλη περιβάλλεται από ισχυρά όρια τα οποία ενισχυόμενα από μια περίφραξη από συρματοπλέγματα την καθιστούν έντονα απομονωμένη.]

Δυστυχώς όσα γράφονται δεν είναι μόνο απαράδεκτα αλλά δηλώνουν και την πλήρη άγνοια του συντάξαντος για τα τεκταινόμενα στο Ολυμπιακό Χωριό.
Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Δεν ρώταγε αυτούς που δεν ήξεραν και προσπάθησαν να φέρουν το αμαξοστάσιο των ΚΤΕΛ στο Ολυμπιακό Χωριό; Μήπως να ρωτήσει να μάθει και ποιες τεράστιες εκτάσεις παραμένουν αδόμητες;; Έλεος πια..

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.