ΥΠ.ΕΣ: ‘Άνοιξε ο Α’ Κύκλος Κινητικότητας του 2022 για μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων

Άνοιξε ο Α’ Κύκλος Κινητικότητας του 2022 για μετατάξεις και αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων. Από την αρμόδια επιτροπή εγκρίθηκαν συνολικά 15.722 αιτήματα φορέων, εκ των οποίων τα 14.577 αφορούν σε μετάταξη και τα 1.145 σε απόσπαση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στη σχετική πλατφόρμα της Απογραφής (https://hr.apografi.gov.gr) έως την Κυριακή 17 Απριλίου.

Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις προτίμησης, μπορούν να υποβάλλονται για δέκα συνολικά θέσεις, έως και τριών φορέων κατ’ ανώτατο όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ετήσιος Κύκλος Στελέχωσης συνιστά ένα ολοκληρωμένο σύστημα κάλυψης των αναγκών του Δημοσίου σε ανθρώπινο δυναμικό και απαρτίζεται από:

  • Α’ και Β’΄ Κύκλο Κινητικότητας,
  • Ετήσιο Προγραμματισμό Προσλήψεων ο οποίος εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο,
  • Ετήσιο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό Προσλήψεων του Α.Σ.Ε.Π. ο οποίος εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθετική διάταξη του κ. Βορίδη είχε προηγηθεί η κατάργηση πλήθους παρεκκλίσεων που προκαλούσαν σημαντικές ανισορροπίες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου με κάποιες εξ αυτών να εμφανίζονται υπερστελεχωμένες και άλλες δραματικά υποστελεχωμένες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.