Εντυπωσιακό! Ο Δήμος Αχαρνών ανακοινώνει την 9η (με τηλεδιάσκεψη!!) Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών

DImos Axarnwn mainΤην πρόσκληση στην 9η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 με ώρα έναρξης 19:05 και ώρα λήξης 21:00 ανακοίνωσε ο Δήμος Αχαρνών.
Η ειδική συνεδρίαση έχει θέμα την έγκριση Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου, Οικονομικού Έτους 2020.

Ο “ Έτοιμος για τη διενέργεια Δημοτικών Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης.. (κλικ εδώ)” από το βράδυ της Τρίτης 07/04/2020 Δήμος Αχαρνών, πραγματοποιεί Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη για πρώτη φορά μετά από από δύο (2) μήνες!
Στο διάστημα από 24/03/20 έως 29/05/20  πραγματοποιήθηκαν πέντε (5) συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς (με email ενώ υπήρξε και η δυνατότητα ψηφοφορίας και με SMS!!).

Στις 27/04/20 η Δ.Ε.Κ.Α. – Δημοτική Παράταξη Αχαρνών – Θρακομακεδόνων  εκδίδει Δελτίο Τύπου διαμαρτυρόμενη για τη συνεχιζόμενη πρακτική που έχει υιοθετήσει ο Δήμος Αχαρνών για τις δημοτικές συνεδριάσεις, δηλαδή μέσω περιφοράς (με email) (κλικ εδώ).

Ο Δήμος Αχαρνών αναρτά την ίδια ημερομηνία (27/04/20) στην ιστοσελίδα του (κλικ εδώ) αλλά και στο FB (κλικ εδώ) απάντηση για τους «διαμαρτυρόμενους» όπου αναφέρει μεταξύ άλλων το παρακάτω εκπληκτικό(!):
«Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός από τις πρώτες ημέρες της κρίσης ζήτησε να εφαρμοστεί η τηλεδιάσκεψη στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά δυστυχώς ανυπέρβλητες δυσκολίες, όχι από πλευράς του Δήμου, αλλά από αρκετούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης που δηλώνουν αδυναμία είτε γιατί δεν έχουν email, είτε γιατί δεν ξέρουν να χειρίζονται υπολογιστή, είτε γιατί δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, έκανε αδύνατη τη λειτουργία της τηλεδιάσκεψης στο 45μελές Δημοτικό μας συμβούλιο, κάτι που μας ανάγκασε να δίνουμε τη δυνατότητα ψήφισης με sms στα δια περιφοράς συμβούλια.»

Στις 28/04/20 η Δ.Ε.Κ.Α. – Δημοτική Παράταξη Αχαρνών – Θρακομακεδόνων απαντά στο παραπάνω (κλικ εδώ) και στις 11/05/20 ανακοινώνει με Δελτίο Τύπου την αποχή της από το  Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 12 Μαΐου (κλικ εδώ).

Τι άλλαξε άραγε και ο Δήμος προχωρά με τηλεδιάσκεψη;
Μήπως οι «αρκετοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης» απέκτησαν email; Μήπως έμαθαν να χειρίζονται υπολογιστή; Μήπως απέκτησαν πρόσβαση στο διαδίκτυο; Μήπως έκαναν σεμινάρια χρήσης της πλατφόρμας; Μήπως βοήθησε η αποχή της Δ.Ε.Κ.Α. – Δημοτικής Παράταξης Αχαρνών – Θρακομακεδόνων από το  Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 12 Μαΐου;

Άγνωστο. Ότι και να άλλαξε ο Δήμος πραγματοποιεί Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη!!

Κλικ εδώ για να δείτε την Πρόσκληση της 9ης Συνεδρίασης
Κλικ εδώ για να δείτε την Εισήγηση Προϋπολογισμού 2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.