Σε ποιο πρόγραμμα ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής θα υπαχθεί ο Δήμος Αχαρνών;

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΑ Αττικής στη Λυκόβρυση μεταξύ του Εκτελεστικού Προέδρου της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής, κ. Πιέρρου Χατζηγιάννη, του Δημάρχου Αχαρνών, κ. Σπύρου Βρεττού, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Έργων & Πολεοδομίας κ. Νικόλαου Δαμάσκου και Τεχνικών Συμβούλων.
Στη συνάντηση αυτή, που δημοσιοποιήθηκε ευρέως από τον Δήμο Αχαρνών στα social media, αναφέρεται ότι συζητήθηκαν οι προοπτικές υλοποίησης πρόσθετων υποδομών φυσικού αερίου στις περιοχές του Δήμου Αχαρνών.

Όμως, πουθενά στις ανακοινώσεις που αναρτήθηκαν δεν αναφέρεται:

  1. Σε τι βάθος χρόνου θα αναπτυχθεί το δίκτυο φυσικού αερίου στον Δήμο Αχαρνών,
  2. Σε ποιο πρόγραμμα ανάπτυξης θα ενταχθεί ο Δήμος,
  3. Αν ο Δήμος Αχαρνών είχε ενταχθεί στον 2ο κύκλο του Προγράμματος «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες», προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που ενισχύει σε ποσοστά 65% – 100% τις δαπάνες των νοικοκυριών για τις σωληνώσεις τους λέβητες, κλπ. με φορέα υλοποίησης την ΕΔΑ Αττικής.
  4. Αν η ΕΔΑ εξετάζει διαδρομικά μεμονωμένες επεκτάσεις δικτύου στο Δήμο ύστερα από αιτήματα καταναλωτών με χρέωση των αντίστοιχων τελών επέκτασης.

Στο πενταετές πρόγραμμα Ανάπτυξης της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής για την περίοδο 2020-2024 που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το 2020 από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι δήμοι Αθήνας, Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Ζωγράφου και Καλλιθέας είναι αυτοί στους οποίους θα κατασκευαστούν την επόμενη πενταετία τα περισσότερα χιλιόμετρα νέων δικτύων φυσικού αερίου.
Ειδικότερα κατά την περίοδο 2020-2024 προβλέπεται η κατασκευή νέων δικτύων χαμηλής πίεσης μήκους 610 χιλιομέτρων. Από αυτά, τα 77 χλμ. θα κατασκευαστούν στον Δήμο Αθηναίων, 47 χλμ. στην Κηφισιά, 34 χλμ στο Χαλάνδρι, 32 χλμ στου Ζωγράφου και τη Γλυφάδα, 30 χλμ στην Καλλιθέα. Στον ίδιο πίνακα της ΕΔΑ που ακολουθεί, στον Δήμο Αχαρνών φαίνεται ότι θα κατασκευαστεί δίκτυο 1 χλμ το 2024! (εδώ ο αναλυτικός πίνακας με τις επεκτάσεις δικτύων ανά δήμο της Αττικής).
Έχει αλλάξει αυτό από τον Μάρτιο του 2020;

Καλό είναι με την ανακοίνωση των συναντήσεων να ανακοινώνονται και τα αποτελέσματα αυτών για να ενημερώνονται σωστά οι δημότες. Εκτός αν οι συναντήσεις έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.