Θεοδωρικάκος: Δεν πρόκειται ούτε προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων να γίνουν, ούτε εκπαιδεύσεις, ούτε νέες αρμοδιότητες σε θέματα ΚΟΚ να λάβουν οι δήμοι

takis-theodorikakosΔεν πρόκειται ούτε προσλήψεις δημοτικών αστυνόμων να γίνουν, ούτε εκπαιδεύσεις, ούτε νέες αρμοδιότητες σε θέματα ΚΟΚ να λάβουν οι δήμοι, αλλά όπως δήλωσε χθες στην Συνεδριακή Συνδιάσκεψη της ΠΕΔΕ Στερεάς ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος:

«όπου δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία, θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν διοικητικοί υπάλληλοι για τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας». Μια ρύθμιση που δεν έχει καμία σχέση με την συζήτηση που έχει ανοίξει ο ίδιος ο υπουργός από το καλοκαίρι μετά από τις πιέσεις που έχει δεχθεί από την ΚΕΔΕ.

Εκτός του ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αμφίβολο αν είναι υλοποιήσιμη καθώς θα συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους αφού κανένας δεν θα δεχθεί να αφήσει το γραφείο του και να βγει στους δρόμους εν μέσω πανδημίας, αφορά και δήμους που δεν έχουν δημοτική αστυνομία και προφανώς έχουν τεράστια έλλειψη προσωπικού και δυσκολία να διεκπεραιώσουν και τις εσωτερικές υποθέσεις. Εντωμεταξύ η ρύθμιση όπως ανακοινώθηκε παίρνει έναν εντελώς προσωρινό χαρακτήρα με χρονικό ορίζοντα αυτόν της πανδημίας.

Όμως η υπόθεση της Δημοτικής Αστυνομίας δεν ήταν η μόνη δυσάρεστη έκπληξη που επιφύλαξε ο κ. Θεοδωρικάκος στους αιρετούς. Και η αναγγελία για ένα ακόμη τρίμηνο παράτασης των δόσεων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων απέχει πολύ από τις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ, αλλά και τις προτάσεις που είχε αποδεχθεί ο πρόεδρος κ. Δ. Σταμάτης για μείωση επιτοκίου και για ένταξη των δόσεων που δεν πληρώθηκαν σε ένα νέο δάνειο με αναδιαπραγμάτευση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.