Έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών από τον Δήμο Αχαρνών μέσω της εφαρμογής City Certify

city_certifyΠρόκειται για μια εφαρμογή μέσω της οποίας ένας δημότης μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για την έκδοση ενός πιστοποιητικού (π.χ. οικογενειακής κατάστασης, μόνιμης κατοικίας, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, θανάτου, ΤΑΠ κ.λπ.) και να παραλάβει ψηφιακά το συγκεκριμένο πιστοποιητικό από το σπίτι του, αφού αυτό παραχθεί εσωτερικά στις Υπηρεσίες του δήμου.
Η εφαρμογή εξυπηρετεί 47 δήμους μεταξύ των οποίων και τον Δήμο Αχαρνών.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα να μπει στο σύστημα έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων του δήμου Αχαρνών, να κάνει αίτηση και στη συνέχεια να παραλάβει ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό ή τη βεβαίωση που τον ενδιαφέρει, χωρίς να χρειάζεται να έρθει αυτοπροσώπως στο δημαρχείο ή στο ΚΕΠ.

Η νέα αυτή υπηρεσία κάνει χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε πολίτης στο taxisnet.
Οι κωδικοί αυτοί χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε επιπλέον εγγραφή του χρήστη ή ενεργοποίηση οποιουδήποτε λογαριασμού. Απλά και γρήγορα!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της παρούσας εφαρμογής, ο δήμος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει δυναμικά την κατηγορία πιστοποιητικού που τον ενδιαφέρει μέσα στο σύστημα, να ορίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση και να δώσει οδηγίες προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες. Οι πολίτες που έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα taxis, έχουν την δυνατότητα να εισαχθούν και να υποβάλλουν αίτηση για έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού αναρτώντας ηλεκτρονικά το σύνολο των δικαιολογητικών που απαιτούνται. Η αίτηση παραλαμβάνεται από τον αρμόδιο υπάλληλο του δήμου και διεκπεραιώνεται.

Η έκδοση και παραλαβή του πιστοποιητικού μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:

  • Ανάρτηση αντιγράφου που θα φέρει στρογγυλή σφραγίδα και υπογραφή, με δυνατότητα εκτύπωσης και χρήσης του σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, δυνάμει του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74Α/24.3.2014).
  • Ανάρτηση ψηφιακά υπογεγραμμένου εγγράφου για ηλεκτρονική χρήση σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
  • Έντυπη έκδοση πρωτοτύπου και παραλαβή από την κεντρική υπηρεσία ή από ένα από τα ΚΕΠ του δήμου.
  • Έντυπη έκδοση πρωτοτύπου και αποστολή με ταχυδρομείο στην διεύθυνση του πολίτη.Πάνω στο παραγόμενο έγγραφο τυπώνεται ένας ειδικός μοναδικός αριθμός, με την χρήση του οποίου κάθε λήπτης του εν λόγω πιστοποιητικού μπορεί να ελέγξει την εγκυρότητά του μέσω ενός web service που παρέχεται ελεύθερα στην επίσημη διαδικτυακή πύλη του δήμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.