Τι γίνεται με τα Μέτρα Στήριξης των Επιχειρήσεων των Αχαρνών;

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αχαρνών  έχει λάβει δυο φορές αποφάσεις για Μέτρα Στήριξης των Επιχειρήσεων των Αχαρνών που έχουν πληγεί και διακόψει την λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του  COVID-19.
Την πρώτη στις 24/03/2020 και την δεύτερη στις 01/12/2020.

Μέχρι σήμερα 27/12/2020 δεν έχει δοθεί καμία οδηγία από τον δήμο για τον τρόπο που οι επιχειρηματίες μπορούν να αιτηθούν τις απαλλαγές.
Πρακτικά, οι επαγγελματίες θα πρέπει να αιτηθούν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στις υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμος είχε δημιουργήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του μια φόρμα «Δήμος Αχαρνών: Αίτηση Απαλλαγής Δημοτικών Τελών & Δημοτικού Φόρου (ΔΤ-ΔΦ) για τις Επιχειρήσεις που έχει απαγορευτεί ή περιοριστεί προσωρινά η λειτουργία τους» .
Το ερώτημα είναι αν αυτή η φόρμα ισχύει και γιατί οι επιχειρηματίες δεν έχουν ενημερωθεί με μια επίσημη ανακοίνωση και αναλυτικές οδηγίες ώστε να κάνουν χρήση αυτής.

Θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις;


[Όπως τόνισε ο κ. Βρεττός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές, με δέσμη 9 μέτρων ο δήμος στέκεται έμπρακτα στο πλευρό του εμπορικού κόσμου των Αχαρνών. «Με μια σειρά παρεμβάσεων στηρίζουμε έμπρακτα την τοπική αγορά, γιατί πρέπει να μείνει ζωντανή και να βγει με όσο το δυνατόν μικρότερες πληγές από αυτή την κρίση.

Στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του Δήμου θα συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε πάντα στο πλευρό τους και θα το αποδεικνύουμε συνεχώς με πράξεις και όχι με λόγια», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός.]
Συνέντευξη 17/11/2020 του Δημάρχου Αχαρνών στο δημοτικό ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής «Επικοινωνία 94FM»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.