Ζωντανή ροή του Δ.Σ. Αχαρνών: Χρειάζεται η εμπλοκή του Bill Gates για να πραγματοποιηθεί;

Για μια φορά ακόμα δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών -μέσω τηλεδιάσκεψης- δεν θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν οι δημότες.
Είναι προφανές ότι για κάποιους λόγους, διαφορετικούς κάθε φορά, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν καταφέρνουν να πραγματοποιηθούν σε ζωντανή ροή ή σκοπίμως δεν αναμεταδίδονται.

Είναι σίγουρο ότι δεν χρειάζεται η εμπλοκή του Bill Gates γι’ αυτό. Θεωρώ δεδομένο ότι δεν έχει εμπλακεί επίσης στη ζωντανή ροή των δημοτικών συμβουλίων πολλών μικρότερων Δήμων ή της Περιφέρειας. Τις γελοίες προφάσεις ως προς «την έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού» τις προσπερνώ εντελώς. Αυτό που υπάρχει, είναι είτε ανικανότητα είτε σκοπιμότητα. Η ζωντανή ροή των δημοτικών συμβουλίων για την ενημέρωση των δημοτών είναι υποχρέωση και ευθύνη του Προέδρου και του Δημάρχου διότι οι δημότες παρακολουθούν ζωντανά τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών του Δ.Σ. και καταγράφουν το ενδιαφέρον, την συμμετοχή και την τοποθέτηση του κάθε μέλους σχηματίζοντας την δική τους άποψη για τα τεκταινόμενα. Ιδιαίτερα για τις τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης σε μείζονα θέματα όπως αυτά του σημερινού Δ.Σ. (29/12/2020).

Βέβαια η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης -από συγκεκριμένες παρατάξεις των οποίων οι αρχηγοί είναι μόνιμα απόντες από τα Δ.Σ.- υποβοηθά στη λήψη σοβαρών αποφάσεων και γι’ αυτήν την συμπεριφορά και ευθύνη τους απέναντι στους δημότες που τους ψήφισαν θα κριθούν ανάλογα όταν έρθει η ώρα.

..και οι επτά συμπράττοντες;; Αυτοί που σιωπούν σε όσα πλέον συμβαίνουν στα Δ.Σ.;
Παραθέτω απόσπασμα κειμένου (και όλη την ανάρτηση) του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου που ανέβηκε στο FB της Δ.Ε.Κ.Α. στις 27/04/2020 με τίτλο «ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ», γιατί όλοι πρέπει να θυμόμαστε.

[«Η τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι δύσκολη τεχνικά ή απλά ανεπιθύμητη;»
Η πραγματικότητα μάλλον ξεκάθαρη φαίνεται μετά από μια σειρά ενεργειών στο ίδιο μοτίβο: η Δημοτική Αρχή αποφεύγει τον διάλογο και η ιδιαίτερη κατάσταση λόγω ιού, την βολεύει πολύ. Τους λόγους τους ξέρει ή ίδια, αλλά δεν θέλει μεγάλη φαντασία να τους καταλάβει ή να τους υποθέσει ο καθ ένας μας.
ΥΓ: τόσοι Δήμοι ήδη από το Μάρτιο συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη και οι Δημότες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τη συνεδρίαση, όπως φαίνεται στις φώτος.]

 

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.