Την επανασύσταση του Δήμου Θρακομακεδόνων διεκδικούν οι κάτοικοι Θρακομακεδόνων

Εκθέτοντας τις αδυναμίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι μετά την ένταξη των Θρακομακεδόνων στον Καλλικρατικό Δήμο Αχαρνών, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Θρακομακεδόνων εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα;

Θέμα: Ψήφισμα για την επανασύσταση του Δήμου Θρακομακεδόνων

 

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,

Όλοι μας έχουμε πλέον διαπιστώσει ότι η ένταξη των Θρακομακεδόνων στον Καλλικρατικό Δήμο Αχαρνών, δεν ήταν επιτυχής ούτε λειτουργική επιλογή για εμάς τους κατοίκους.
Ο αχανής γεωγραφικά και πολυπληθής υπερΔήμος Αχαρνών, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα σε πλείστες περιοχές του, βρέθηκε ουσιαστικά αποδυναμωμένος να προσεγγίσει με αποφασιστικό τρόπο τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Οι Θρακομακεδόνες, για τριάντα έτη λειτούργησαν ως ανεξάρτητη Κοινότητα και αργότερα ως Δήμος εξασφαλίζοντας, κατά τα χρόνια αυτά, την ανάπτυξη της περιοχής και την εύρυθμη και αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων τους, λαμβάνοντας υπόψη και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής που γειτνιάζει με τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Η εμπειρία των τελευταίων δέκα ετών, με την απορρόφησή μας από το Δήμο Αχαρνών, υπήρξε δυστυχώς απογοητευτική. Όλοι εμείς οι πολίτες των Θρακομακεδόνων βρεθήκαμε απομακρυσμένοι από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή με άμεση επιρροή στην καθημερινότητά μας και στο συνολικό βιοτικό επίπεδό μας.

Ο Καλλικρατικός Δήμος αντιμετωπίζει αντικειμενική αδυναμία να μεριμνήσει για την ασφάλειά μας, να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες των κατοίκων και να επιλύσει δραστικά τα εμφανιζόμενα ή χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής μας (καθαριότητα, υποδομές, οδοφωτισμός, πυρασφάλεια κ.α.), την υποβάθμιση του Περιβάλλοντος, του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων (πολιτιστικές εκδηλώσεις – Πνευματικό Κέντρο) και τέλος την υποτίμηση των περιουσιών μας.

Ως κάτοικοι των Θρακομακεδόνων, διεκδικούμε την ανεξαρτητοποίηση των Θρακομακεδόνων και την επανασύσταση του Δήμου Θρακομακεδόνων.
Με την υπογραφή μας ζητάμε και στηρίζουμε την κίνηση για την Ανεξαρτητοποίηση των Θρακομακεδόνων.

Συλλογή υπογραφών θα γίνεται καθημερινά από τους συλλόγους και στο γραφείο του Συνεταιρισμού Μακεδονία τις ημέρες 3-4, 10-11, 17-18 Απριλίου και ώρες 09:00 – 13:00
email: info@thrakomakedones.eu

Μέλη Συντονιστικής Επιτροπής:

Σύλλογος Γυναικών Θρακομακεδόνων 6948168751
Αριστοτέλης 6941641844
Συνεταιρισμός Μακεδονία 6977241222
Αναγέννηση 6977360180
Μέριμνα 6945505288
Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων 6932749318
Εθελοντές Αχαρνών Θρακομακεδόνων 6937638644
Γεώργιος Κωτσιανάς 6945723898
Νικόλαος Ματθαίου 6944328012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.