Επιστολή/ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αχαρνών Δημητρίου Δαμάσκου για την απαλλαγή των δημοτικών τελών λόγω Covid-19

Επιστολή/ερώτηση για τους λόγους που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή των δημοτικών τελών δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα -παρά την θετική απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Δαμάσκος.

Η επιστολή έχει ως εξής:


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                                                                                                       Αχαρνές,16/04/2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.Δήμαρχος Αχαρνών
2.Γενικός Γραμματέας Δήμου Αχαρνών
3.Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
4.Αντιδήμαρχος Οικονομικών
5.Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
4.Δημοτικούς Συμβούλους
5.Διεύθυνση Οικονομικών

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε γιατί δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα και πότε θα εφαρμοστεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απαλλαγή των δημοτικών τελών όπως επίσης θα ήθελα να μου γνωστοποιήσετε την θετική απόφαση της αποκεντρωμένης για το συγκεκριμένο θέμα;

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 164/1.12.2020 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: 90ΜΚΩΨ8-ΤΑΟ) ο Δήμος Αχαρνών αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορονοϊού Covid-19 από την καταβολή των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, καθώς επίσης και την καταβολή του τέλους 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων.

Από την 01/12/2020 και ενώ στην συνέχεια η απάντηση της αποκεντρωμένης ήταν θετική δεν έχετε ακόμη εφαρμόσει την απόφαση και αντί οι επιχειρήσεις να λάβουν αναδρομικά τα χρήματα των προηγούμενων μηνών συνεχίζουν και λαμβάνουν κάθε μήνα τον λογαριασμό με τα δημοτικά τέλη.

Οι επιχειρήσεις εξαιτίας του Covid 19 βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Oι επιχειρήσεις της πόλης των Αχαρνών ταβέρνες, κέντρα εκδηλώσεων, καφετέριες ,γυμναστήρια κλπ παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες κλειστές χωρίς κανένα έσοδο και χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επαναλειτουργήσουν. Είναι σίγουρο ότι μετά από αυτή την κρίση πολλές από αυτές δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν κάτι που σημαίνει ότι ο εφιάλτης της ανεργίας θα χτυπήσει την πόλη μας αλλά και ο δήμος θα χάσει πολλά έσοδα.

Με εκτίμηση,
Δημοτικός Σύμβουλος 
Δημήτρης Δαμάσκος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.