Για την παραίτηση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου [1]

Φωτό Σύμπραξης

Αναμνηστική φωτό της Σύμπραξης για να θυμόμαστε όλοι

Σήμερα 15/06/2022 ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος με μια μακροσκελή δημοσίευση στον ιστότοπο του, δήλωσε ότι παραιτείται [..Γιατί επέλεξα να απεγκλωβιστώ από τη μετριότητα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αχαρνών..] γράφει ο ίδιος.

Ξαφνικό; Καθόλου, Αναμενόμενο μάλιστα για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η διαδρομή που ακολουθεί ο Δήμος πνέοντας τα λοίσθια και που όλοι γνωρίζουν και ο δεύτερος αυτός που τον θέλει υποψήφιο Δήμαρχο στις επόμενες εκλογές καθώς πληροφορίες λένε ότι «χτυπάει πόρτες» αρκετό καιρό πριν. Θα δείξει..

Σε αυτό το σημείο πρέπει να καταδείξω για την ιστορία -και κατά της κοντής μνήμης- κάποια γεγονότα καθώς αυτά ακολουθούν και την πολιτική διαδρομή του κάθε δημοσίου προσώπου και ενδιαφέρουν άμεσα τους ψηφοφόρους.

Αναφέρει λοιπόν ο κ. Αναγνωστόπουλος στη δημοσίευση του:
«Σχεδόν 2 χρόνια πριν, ως Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΔΕΚΑ τάχθηκα υπέρ της υλοποίησης ενός τεράστιου πολιτικού και ουσιαστικού βήματος συμπόρευσης με τη δημοτική αρχή. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν η παραίνεσή μου προς τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους με τους οποίους είχαμε κοινές αγωνίες. Αυτό το βήμα ήταν μοναδικό για τα δεδομένα της ελληνικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου δύο παρατάξεις να αφήσουμε πίσω τις διαφορές και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα πολλά προβλήματα των Αχαρνών και των Θρακομακεδόνων προωθώντας τις λύσεις τους.»

Επειδή οι έννοιες και οι λέξεις είναι αόριστες, να συγκεκριμενοποιήσω:
Ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος (και οι υπόλοιποι 6 εκλεγμένοι ΔΕΚΑ) δεν τάχθηκε υπέρ της συμπόρευσης με την Δημοτική αρχή αλλά υπέρ της σύμπραξης με την Δημοτική Αρχή. Δηλαδή, δεν συμπορεύτηκε ως ΔΕΚΑ με την Δημοτική Αρχή αλλά προσχώρησε στον Υπερήφανο Δήμο και αυτός είναι ο λόγος που παραμένει απλά ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
Η επιλογή; Τραγική!

Η Δημοτική Αρχή κάνοντας χρήση της παραγράφου 4 της εγκυκλίου με ΑΔΑ: 69ΒΖ465465ΧΘ7-Λ65 του ΥΠ.ΕΣ “..με σκοπό της αποτροπής της «αδυναμίας διοίκησης και ακυβερνησίας» των δήμων και, κατ’ ακολουθία, την εξασφάλιση της «απρόσκοπτης άσκησης των αρμοδιοτήτων» τους..” (κλικ εδώ) συνέπραξε -κατόπιν αιτήματός της- με την παράταξη Δ.Ε.Κ.Α. ερήμην όλων των ενεργών στελεχών της Δ.Ε.Κ.Α. Η απόφαση των εκλεγμένων της Δ.Ε.Κ.Α. για την σύμπραξη ανακοινώθηκε στα μέλη της παράταξης τη Δευτέρα 14/09/2020 στις 15:26, δηλαδή λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση και δυο μέρες μετά τη συμφωνία. (κλικ εδώ).

Υπάρχουν και «λεπτομέρειες» που ακολουθούν σε επόμενο άρθρο.

Αρχείο Άρθρων για την Σύμπραξη

Νάσος Βαλαβάνης

1 thought on “Για την παραίτηση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου [1]

  1. Παράθεμα: Για την παραίτηση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου [2] | Επιτομή ειδήσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.