Για την παραίτηση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου [2]

Φωτό Σύμπραξης

Αναμνηστική φωτό της Σύμπραξης για να θυμόμαστε όλοι

Προφανώς κάποιοι δεν κατάλαβαν την σημαντικότητα για τα πολιτικά πράγματα του τόπου ή προσπάθησαν να αποσυνδέσουν εαυτούς από το πρώτο μου άρθρο «Για την παραίτηση του Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου [1]«. Για παράδειγμα αναφέρω το σχόλιο του Προέδρου του Δ.Σ. Θέμη Οικονόμου σε μια από τις ομάδες που κοινοποιήθηκε το άρθρο μου, την ομάδα Κάθε Μέρα Αχαρνές στο FB (κλικ εδώ).
Σε αυτό το σχόλιο ο Πρόεδρος γράφει [Πολύ ακαταλαβηστικο το κείμενο . Κάντο λιανα που λένε στο χωριό μου. Η ανάρτηση του Παναγιώτη εκφράζει τον ίδιο και είναι πολύ καλά γραμμένη .]

Να τα κάνω λιανά λοιπόν τα πράγματα Πρόεδρε.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου ως Αντιδημάρχου Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας που παραιτείται για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους (κλικ εδώ) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσχώρηση σας (σύμπραξη και όχι συμπόρευση) στον Υπερήφανο Δήμο γιατί με αυτόν τον τρόπο απεμπολήσατε τον αντιπολιτευτικό λόγο και ρόλο που είχατε διαλύοντας την παράταξη ΔΕΚΑ εφόσον προσδεθήκατε και σύρεστε στο άρμα του Υπερήφανου Δήμου έχοντας τεράστια πολιτική ευθύνη.

Δεν μπορείτε να αυτοθαυμάζεστε κύριοι μετά την επιστολή του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου γράφοντας στα social για τα υπέροχα έργα που τρέχουν, για τις καταπληκτικές και θεαματικές αλλαγές που έρχονται, κατακεραυνώνοντας μάλιστα όποιον αναρωτιόταν ή αμφισβητούσε οτιδήποτε για τις διαδικασίες. Σίγουρα ..κάτι αλλάζει.

Η ανάρτηση του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου σίγουρα εκφράζει τον ίδιο και δεν αναφέρεται πουθενά το αντίθετο. Οξύμωρο βέβαια το ότι ο ίδιος θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο και βέβαια τους υπόλοιπους έξι της ΔΕΚΑ συνεργούς στην μετριότητα αφού παραμένουν στη συμπολίτευση.
Βέβαια, το ερώτημα που παραμένει είναι τι θα έπρεπε να γίνει για να νοιώθει άσχημα και όχι δικαιωμένος από την επιλογή του (εννοώ τη σύμπραξη και τη διάλυση της ΔΕΚΑ με τον δήμαρχο σε κίνηση ματ με τους δικούς του όρους να ξεδοντιάζει την Αντιπολίτευση εμπλουτίζοντας τον Υπερήφανο Δήμο με στελέχη, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στην αδυναμία διοίκησης και στους κλυδωνισμούς από τα έσω της παράταξης του).
Και για να είμαι ακόμα πιο σαφής δεν εννοώ τη δικαίωση για τη προσπάθεια και τη συμβολή του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων και μελετών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εφόσον αναζητήσει ξανά μέσω της εκλογικής διαδικασίας την στήριξη του πολιτών θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της λάθους πολιτικής επιλογής και να στοιχειοθετήσει τα θέματα που πάνε λάθος στο Δήμο. Ας δούμε τρία εύκολα π.χ.
Γιατί δεν προχώρησε το πάρκο της Λαθέας;
Γιατί δεν προχωράει η Ολιστική Ανάπλαση;
Τι συνέβη με την επέκταση της Ζώνης Δ’
Δεν αρκεί το «Γιατί με πνίγει η μετριότητα σε κάθε ενέργεια που γίνεται, σε αυτόν τον Δήμο λες και απευθυνόμαστε σε μέτριους δημότες. Με πνίγει η ίντριγκα που τρώει τελικά περισσότερο χρόνο από αυτόν που δαπανούμε για λύσουμε προβλήματα των δημοτών μας. Με πνίγει η τιμωρία να υποβάλλομαι σε καψόνια υπερπροσπάθειας για να επιτύχουμε όλες τις μεγάλες παρεμβάσεις που επιθυμούμε για τον τόπο και τις αλλαγές που αξίζουν στους ανθρώπους του.»
Αυτά τα γνωρίζουμε ήδη όπως τα γνώριζε και ο ίδιος πριν την σύμπραξη.
Δεν είναι χτεσινός ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Αχαρνών.

Γιατί κύριοι δεν διατηρήσατε την αυτοτέλεια σας ως ΔΕΚΑ και δεν προχωρήσατε σε μια συνεργασία ορίζοντας Αντιδημάρχους, Προέδρους ή Αντιπροέδρους σε συλλογικά όργανα χωρίς άλλη δέσμευση;
Γιατί δεν προχωρήσατε με την υπογραφή ενός άτυπου μνημονίου που θα επέτρεπε την υπαναχώρηση σας αν η συνεργασία δεν περπατούσε ομαλά;
Γιατί συμπράξατε ως Υπερήφανος Δήμος στα Δημοτικά Συμβούλια και τα συλλογικά όργανα του Δήμου με επικεφαλής βέβαια τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό, χάνοντας έτσι όλα τα αντιπολιτευτικά σας δικαιώματα και μοιραία οδηγήσατε την παράταξη σε διάλυση;

Η απόφαση που πήρατε οι επτά εκλεγμένοι της ΔΕΚΑ για την σύμπραξη με τον Υπερήφανο Δήμο στις 14/09/2020 είναι ένα πολιτικό στίγμα που θα σας ακολουθεί, άρρηκτα συνδεδεμένη με την τύχη των δημοτών και την παραπαίουσα δημοτική αρχή.

Αρχείο Άρθρων για την Σύμπραξη

Νάσος Βαλαβάνης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.