Επέκταση Ζώνης Δ: Αναρμόδια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για Πολεοδομικές Μελέτες και Ρυθμίσεις

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αχαρνών στην 3η τακτική συνεδρίαση της 18/04/2022 και με Αρ. Απόφασης 42 αποφάσισε ομόφωνα (δια περιφοράς) την προέγκριση επέκτασης της Ζώνης Δ στις παρυφές της Πάρνηθας.

Από την απόφαση αυτή προκύπτουν εύλογα ερωτήματα καθώς βάσει της του Πρακτικού της  30ης/25.11.2019 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών και απόφασης 209 του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής» λόγω COVID-19 οι:

 1. Πολεοδομικές μελέτες (γνωμοδότηση επί ενστάσεων σχετικά με την ανάρτηση
  σχεδίων) και
 2. Πολεοδομικές ρυθμίσεις (έγκριση προτεινόμενων τροποποιήσεων εγκεκριμένων
  σχεδίων πόλεως και γνωμοδότηση επί σχετικών ενστάσεων)

έχουν εξαιρεθεί από την απόφαση του Δ.Σ. και κατά συνέπεια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αναρμόδια για την λήψη ανάλογων αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, ενώ στην εισήγηση του τότε Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δαμάσκου Νικόλαου προς το Σώμα τίθενται και τα δύο παραπάνω θέματα προς ψήφιση, στην ομόφωνη απόφαση τα δύο  θέματα αυτά δεν υπάρχουν.

Τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

 • Γιατί εισηγείται ο Γεν. Γραμματέας (ο οποίος όφειλε να γνωρίζει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι αναρμόδια);
 • Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής πως φέρνει ένα τέτοιο θέμα στη συνεδρίαση προς ψήφιση γνωρίζοντας τα παραπάνω;
 • Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Συντονισμού Δημοτικού Έργου και Πολεοδομίας Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος γνωρίζει αλλά κωφεύει;
 • Από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κανείς δεν αναρωτήθηκε αν το θέμα που ψήφισαν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Επιτροπής ή όχι;
 • Είναι δυνατόν τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται δια περιφοράς (ούτε καν με τηλεδιάσκεψη) από αναρμόδια Επιτροπή και μάλιστα κατόπιν εισήγησης του Γεν. Γραμματέα σε Επιτροπή που προεδρεύει ο Δήμαρχος;(!)

Τι συμβαίνει τελικά;

Διαβάστε εδώ την ΑΔΑ: ΩΖ9ΘΩΨ8-ΟΑΜ της  30ης/25.11.2019 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών με Θέμα την «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής»

Νάσος Βαλαβάνης

3 thoughts on “Επέκταση Ζώνης Δ: Αναρμόδια η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για Πολεοδομικές Μελέτες και Ρυθμίσεις

 1. Παράθεμα: Πρόσκληση στην εξαιρετικής σημασίας 17ης (δια ζώσης) τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών | Επιτομή ειδήσεων

 2. Παράθεμα: Πρόσκληση στη 16η (δια ζώσης) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών | Επιτομή ειδήσεων

 3. Παράθεμα: Γιατί η Οικονομική Επιτροπή υποκαθιστά το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών σε σοβαρά θέματα; | Επιτομή ειδήσεων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.