Η συνέχιση και ολοκλήρωση του Ναού στο Ολυμπιακό Χωριό έχει ονοματεπώνυμο

Στην επιστολή που μοιράστηκε σε όλα τα γραμματοκιβώτια των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού στις 28,29 και 30 Μαρτίου 2019 από τους υποψήφιους συμβούλους Νάσο Βαλαβάνη και Σπύρο Μακρή της παράταξης Δ.Ε.Κ.Α. ενόψει της επίσκεψης του υποψηφίου Δημάρχου Αχαρνών Χάρη Δαμάσκου στις 31 Μαρτίου με σκοπό να συζητήσει με τους κατοίκους, μια από τις επτά προτεραιότητες που αναφέρονταν σε αυτήν ήταν και «Η αποπεράτωση του υπογείου του Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού.»
Σε λιγότερο από 45 μέρες -και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου στο πανηγύρι στην μνήμη των Αγίων- ο π. Σωκράτης Παπαγεωργίου προϊστάμενος του Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ανακοίνωσε την ανάληψη της αποπεράτωσης της πρώτης φάσης της ανοικοδόμησης του νέου ναού, που αφορά την κατασκευή του υπογείου.
Ο κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος, γνωστός εφοπλιστής και ευεργέτης, ανταποκρίθηκε θετικά στην εισήγηση του υποψηφίου Δημάρχου Χάρη Δαμάσκου και των υποψηφίων συμβούλων του Νάσου Βαλαβάνη και Σπύρου Μακρή.

«Άφησα για το τέλος τα πολύ σημαντικά», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο π. Σωκράτης Παπαγεωργίου. «Ο «Ορθόδοξος Σύνδεσμός Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», ήρθαν σε επαφή με τον πολιτικό μηχανικό και υποψήφιο δήμαρχο κ. Χάρη Δαμάσκο και τον συνεργάτη του κ. Νάσο Βαλαβάνη. Με δική τους πρωτοβουλία, ο κ. Δαμάσκος πραγματοποίησε αυτοψία στον υφιστάμενο Ναΐσκο, αποφάνθηκε για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και έδωσε την υπόσχεση πως θα βοηθήσει από τη πλευρά του με όποιον τρόπο μπορεί, προκειμένου να κινητοποιήσει τα ευγενικά αισθήματα ανθρώπων που έχουν αφενός τη διάθεση και τη δυνατότητα, αφετέρου έχουν αποδείξει αυτήν τους την ικανότητα βοηθώντας στην ανέγερση, επισκευή ή συντήρηση Ιερών Ναών.
Σας λέω λοιπόν πως ήδη αυτή η υπόσχεση έχει γίνει πραγματικότητα και νομίζω πως μπορούμε πλέον να δημοσιοποιήσουμε το αποτέλεσμα. Με την σύμφωνη γνώμη σας κ. Δαμάσκο,
ανακοινώνουμε σήμερα αυτό που ο ίδιος μας μεταφέρατε μόλις χτες. Τι ακριβώς;
Πως ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, εφοπλιστής και μέγας ευεργέτης, συμφώνησε να αναλάβει την αποπεράτωση του υπογείου χώρου του Ναού και ελπίζουμε πως αυτή θα είναι μόνον η αρχή.
Και εδώ υπάρχει ονοματεπώνυμο πίσω από τις ενέργειες. Παύλος Γεωργίου, Νάσος Βαλαβάνης και βέβαια, Χάρης Δαμάσκος. Ήδη είστε γνήσιοι φίλοι του Ναού και της Ενορίας μας.

Η ανάληψη της συνέχειας του έργου από τον κ. Μαρτίνο μας γεμίζει ανυπολόγιστη χαρά, αλλά μας θέτει και προ των ευθυνών μας. Να ανεβάσουμε στροφές, να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε και εμείς τα απαραίτητα κεφάλαια για την δική μας συνεισφορά και συνδρομή. Για αυτόν τον λόγο, παρακαλώ όλους να στηρίξετε, πλέον με μεγαλύτερη δύναμη, την λαχειοφόρο αγορά που τρέχουμε αυτόν τον καιρό. Τώρα ξέρετε, δώστε μας τη δύναμη που χρειαζόμαστε.»

⇒ Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία του π. Σωκράτη Παπαγεωργίου
⇒ Ακούστε εδώ όλη την ομιλία του π. Σωκράτη Παπαγεωργίου

Στον Εσπερινό και την περιφορά της εικόνας των Αγίων παρευρέθησαν οι:
π. Χρύσανθος Αλησάφης, Αγ. Παρασκευή Αχαρνών, π. Άγγελος Κανέλος, Παναγία Γρηγορούσα Ζεφυρίου, π. Θεοφάνης Θεοφάνους, Παναγία Γρηγορούσα Ζεφυρίου, π. Αλέξανδρος Κεφαλής, Άγιοι Απόστολοι Αχαρνών, π. Στέφανος, Προφήτης Ηλίας Αχαρνών

Επίσης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός με εκπροσώπους των υπηρεσιών του Δήμου, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αχαρνών Χάρης Δαμάσκος, Σπύρος Βρεττός, Θεόφιλος Αφουξενίδης, Πέτρος Βαρελάς συνοδευόμενοι από συμβούλους των παρατάξεων τους.

4 thoughts on “Η συνέχιση και ολοκλήρωση του Ναού στο Ολυμπιακό Χωριό έχει ονοματεπώνυμο

  1. Παράθεμα: Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση του υπογείου του Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολυμπιακού Χωριού | The Athens Olympic Village News

  2. Παράθεμα: Με γρήγορους ρυθμούς η ανέγερση του ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Ολ. Χωριού | The Athens Olympic Village News

  3. Παράθεμα: 11 Μαΐου 2019 – Η ανέγερση του Ι.Ν. στο Ολυμπιακό Χωριό – ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ»

  4. Παράθεμα: 11 Μαΐου 2019 – Η ανέγερση του Ι.Ν. στο Ολυμπιακό Χωριό – ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.