Όχι άλλο κάρβουνο στη μηχανή

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Δήμου Αχαρνών την ανακοίνωση με τίτλο «Βήματα ολοταχώς στο δρόμο της ψηφιακής εποχής από τον Δήμο Αχαρνών». Σε αυτή την ανακοίνωση αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι
«..Ως Δήμος Αχαρνών, έχει ήδη μπει στην ψηφιακή εποχή και τώρα λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης λόγω του κορωνοϊού επισπεύδουμε τις διαδικασίες που θα χρειαστούν, ούτως ώστε οι συνδημότες μας που θα βρίσκονται στο σπίτι τους να μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μια σειρά υπηρεσιών από τον υπολογιστή ή το κινητό τους χωρίς να επισκεφθούν το Δημαρχείο..»

Σε ανάρτηση του Focus στις Αχαρνές στο FB (07/04/20), που συνοδεύεται από βίντεο, διαβάζουμε ότι
«Η Πλατφόρμα δήλωσης ακινήτων μεταξύ των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του δήμου. Για αυτή την νέα υπηρεσία μας μίλησε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Δαμάσκος (Nikolaos Damaskos)»

Στη σελίδα του στο FB ο Δήμος Αχαρνών αναπαράγει την είδηση (08/04/20) αναφέροντας
«Στη νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει ο Δήμος Αχαρνών! Επισπεύδουμε όλες τις διαδικασίες για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών με σκοπό την εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών. Μια από αυτές τις υπηρεσίες έχει ενσωματωθεί ήδη στο site του Δήμου μας και αφορά τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων.»
και παροτρύνει τους δημότες να ακούσουν το θέσφατο από τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δαμάσκο Νικόλαο για τον τρόπο ορθής συμπλήρωσης και διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων.

Για την αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών, πρέπει να σημειωθούν τα παρακάτω:

Ψηφιοποίηση του Δήμου, σημαίνει για παράδειγμα η ενοποίηση και ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου. Η καθολική εφαρμογή ψηφιακής υπογραφής. Η  ηλεκτρονική επικοινωνία με τους δημότες μέσα από σύγχρονες εφαρμογές πληροφορικής. Η εφαρμογή αυτόματης πρωτοκόλλησης και το αυτόματο κλείσιμο του πρωτοκόλλου αφού ικανοποιηθεί το αίτημα του δημότη.

Βέβαια στον βωμό της ψηφιοποίησης ο Δήμος δεν θα πρέπει να θυσιάσει την ουσιαστική ενεργοποίηση θεσμών όπως αυτές του συμπαραστάτη του δημότη, της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, του ετήσιου απολογισμού του δημάρχου και των προέδρων δημοτικών κοινοτήτων -όπως προβλέπεται- σε ανοικτές, δημόσιες συνεδριάσεις κ.ά.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.